Okul Kantinleri Obezite Yapıyor

Okul Kantinleri Obezite Yapıyor

Ünlülerin diyetisyeni Taylan Kümeli açıkladı: ‘Okul kantinleri obezite nedeni’

Kayseri’de Beslenme ve Diyetetik Kongresi'nde bılimsel bir sunum yapan diyetisyen Taylan Kümeli, okul kantinlerinin çocuklarda obezliğe neden olduğunu söyledi. Kümeli, meslektaşlarının okul kantinlerinde bilgilendirme çalışması yapmalarını istedi.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen ‘1'inci Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi'ne katılan Taylan Kümeli, ‘Kadın ve Beslenme’ konusunu anlattı. Kümeli, kadınların erkeklere göre daha çok obez olduğunu belirterek, beslenme alışkanlığının çocuk yaşta öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye nüfusunun yüzde 49’unun ergen yaşta olduğunu dile getiren Kümeli şunları söyledi:

“Ergenlik çağındaki 9- 17 yaş arası çocuklar arasında yapılan araştırma beslenme şekillerinden dolayı erkeklerin yüzde 13’ü, kızların ise yüzde 9.4’ü obezdir. Okul kantinlerinde satılan karbonhidratlı ve şekerli yiyecekleri tüketen öğrenciler obezite hastalığı riski altındalar. Kantinde hastalığa zemin hazırlayan özellikle asitli ve şekerli içecekler yasaklanmalıdır. Biz diyetisyenlerde okul kantinlerine yönelerek bilgilendirici eğitimler vermeliyiz.”






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.