Oğlunun 600 dairesi var

Oğlunun 600 dairesi var

Baykal Pepe, Baykal'ın iddiasını doğruladı: 'Normaldir'

CHP lideri Deniz Baykal, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te partisinin düzenleyeceği mitinglere katılmak için uçakla hareket ediyor...

Baykal'ın seçimini takip eden bazı gazeteciler de uçakta...

Baykal "Bir bakan oğlunun 600 evi var" iddiasını ortaya atmıştı.

Birçok  gazeteci uçakta Deniz Baykal'a bu iddiasıyla ilgili sorular yöneltiliyor.

Baykal bu bakanın ismini uçakta gazetecilere açıklayacak mı?

Baykal uçağa binmeden önce iddiaların ortasındaki Bakan'ı açıklıyor...

OSMAN PEPE...

Baykal, Osman Pepe'nin oğulları İbrahim ve Hasan Pepe'nin Kar İnşaat'ın sahibi olduklarını söylüyor...

İddiların hemen ardından Bakan Pepe'yi telefonla arayarak iddiaları flaş bir şekilde iletiyoruz...

Bakan Pepe, daha önceden okuyarak öğrendiği iddialarla ilgili kısa konuşuyor.

İşte Baykal'ın şok iddiasına jet yanıt

"10 yıllık şirket bu şirket. Türkiye'nin her yerinde binalar yaptı. Bu normaldir"


BAYKAL'IN İDDİASI NEYDİ?


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mal varlığını açıklamasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 çocuğunun 1 trilyon değerinde bir arazi aldıklarını iddiasında bulunarak “Ağzını bile açamazsın. Siyasi etik, siyasi ahlak, kamu malına saygı adına benimle hiçbir şey konuşamazsın” dedi. Baykal bir bakanın oğlunun da 600 dairesi olduğunu öne sürdü. Baykal bakanın ismini açıklamadı.

Baykal CNN Türk’ün canlı yayınında gündemdeki soruları yanıtladı. Seçim meydanlarında siyasi parti liderlerinin birbirlerine yönelik sert mesajları hakkında değerlendirmede bulunan Baykal, kimseye hakaret etmediğini ve kimseyi küçük düşürmeye çalışmadığını söyledi. Muhalefet partisi lideri olarak görevini yerine getirdiğini belirten Baykal, “Söylediğim her şey belgelidir, somuttur. Başbakan bu ciddi iddialarım karşısında çok rahatsız oluyor, tedirgin oluyor. Cevap veremiyor çünkü verecek bir cevabı yok. İşi kişisel suçlamaya hakarete dedikoduya çekiyor. Ben buna girmeyeceğim. Ciddi konulardaki tartışmamızı Başbakan kayıkçı kavgasına çekmek istiyor” dedi.

SEN KİM OLUYORSUN? 

CHP lideri Baykal şu iddiaları dile getirdi:

“Başbakan’ın 2 çocuğu, ki çocuklar eş dost bursuyla okudular maddi imkansızlıktan dolayı, geldiler hemen gemi aldılar. Ondan sonra 1 trilyon olduğu resmen beyan edilen bir arazi aldılar. Yani eş dost bursuyla okuyan çocuklar, helal olsun, herhalde tasarruf ettiler, biriktirdiler, çok çalıştılar, ürettiler aldılar helal olsun. Bugün gazetelerde yer almış 500-600 tane dairesi olan bakan çocukları var. Bunlar da herhalde bu dönemde çok çalıştılar, terlediler.

Nedense bunların hepsi bu son dört buçuk yılda oldu. Şimdi bunların sorumluları gelmiş bana 'Deniz Baykal mal varlığını açıklasın' diyor. Hadi canım sen de, sen kim oluyorsun. Ağzını bile açamazsın bana. Sen, siyasi etik siyasi ahlak kamu malına saygı adına benimle hiçbir şey konuşamazsın. Bak ben hep muhalefetteyim, muhalefette olarak bunları söylüyorum. Sen iktidardasın bütün imkanlar elinde. Ne yapabilirsen yap. Ama sen hele bir iktidarı kaybet bakalım ne oluyor.”

FATİH ÇEKİRGE

HÜRRİYET




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.