O şimdi milletvekili adayı

O şimdi milletvekili adayı

Türkiye yıllarca istismar ettiği talihsiz bir kadını Milletvekili seçerek kendisini affettirebilecek mi?

Eski hayat kadını Ayşe Tükrükçü'nün İstanbul Bağımsız Milletvekili adaylığı kabul edildi. Elinde pankart ve kucağında oyuncak bebekle basın mensuplarının karşısına çıkan Tükrükçü, milletvekili seçildiği takdirde başta hayat kadınları olmak üzere tüm ezilen, şiddet mağduru kadınların sorunlarını çözeceği vaadinde bulundu.

Eskiden hayat kadınlığı yapan ve Konya'daki Şefkat Derneği'ne ait KadınYaşam Evi'nde kalan 40 yaşındaki Ayşe Tükrükçü, İstanbul'dan milletvekilliğine aday olduğunu açıklamıştı. Şefkat-Der Hayatsız Kadınlara Hayat Hakkı Komisyonu Başkanı Ayşe Tükrükçü, bugün İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekilliği adaylığı için İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu. Başvurusu kabul edilen Ayşe Tükrükçü, elinde pankart ve kucağında oyuncak bebekle dışarı çıktı. Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan ilebirlikte başvurusunu yapan Tükrükçü, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Adaylığının kabul edildiğini söyleyen Tükrükçü, basın mensuplarına adaylık onay belgesini de gösterdi.

Ayşe Tükrükçü'nün bütün imkanlarının dernek tarafından karşılandığını söyleyen Bulan ise seçim için temin edilen yaklaşık 460 YTL'nin adaylık başvurusu için ödendiğini ve afişler bastırılacağını belirtti.

Tükrükçü ise milletvekili seçildiği takdirde başta genelev kadını, hayat kadını, tele kız gibi sıfatlarla anılan hayatı çalınmış hayatsız kadınlar başta olmak üzere tüm ezilen, hor görülen, şiddet mağduru kadınların sorunlarını çözeceği vaadinde bulundu. Hayat kadını denen kişilerin hayatsız kadınlar olduğunu söyleyen Tükrükçü, geçmişte genelevi ve benzeri yerlerde çalıştırılmış hayatsız kadınların da milletvekili gibi kutsal bir görev yapabileceğini göstermek istediğini anlattı. Başta hayat kadınları ve

hayatsız kadın arkadaşlarının oyları olmak üzere tüm kadınların oylarına talip olduğunu belirten Tükrükçü, herkesi oy kullanmaya çağırdı.

9 yaşında tecavüze uğradığı, kocası tarafından geneleve satıldığı ve 7 ayrı ilde genelevlerde çalıştığı öğrenilen Ayşe Tükrükçü'nün, elindeki bebeği açıklaması sırasında sürekli öpüp koklaması dikkat çekti. Çocuğu olmayan ve çocuk özlemi çeken Ayşe Tükrükçü, Hayrettin Bulan'ın kendisine hediye ettiği bebeği kendi öz çocuğuymuş gibi yıkadığını, altını değiştirdiğini anlattı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.