NİŞANTAŞI’NDA MOTOR TERÖRÜ

NİŞANTAŞI’NDA MOTOR TERÖRÜ

Nişantaşı sakinleri sokaklarda kural tanımayan ve sürat yapan motor kullanıcılarının bir gün can yakacaklarından endişeli.

İstanbul’un trafiği malum. Herkes kendince bir çözüm üretmeye çalışıyor. Sokaklarda her gün yanınızdan hızla geçen motorlu kuryelere ya da motosiklet kullanıcılarına rastlayabilirsiniz. Nişantaşı sakinlerinin derdi ise kural tanımayan sürücülerin bir gün birinin canını yakma olasılığı. Nişantaşı sakinlerinden Kürşat Oral bu durumu ‘motor terörü’ olarak adlandırıyor.

BELEDİYE EL ATMALI
Sokaklarda devamlı bir motor terörü durumu var. Ters yönden geliyor, kaldırımdan gidiyor, hızla yanımızdan geçiyorlar. Küçük çocuğum var kaldırımdan yürütemiyorum, çekiniyorum. Motorlar ardarda canlar yakacak Allah korusun. Çünkü herkes şans eseri kurtuluyor. Çocuğumla yürürken yoldan arabayı kontrol ederken kaldırımdan motor geçiyor. Ben birini, ikisini yakalayıp uyarıyorum. Ama devlet bu işi bana mı bırakıyor yani. Belediye de motorlar birkaç can aldıktan sonra bu işe el atacak. Girilmez levhası olsa bile fark etmiyor. Merdivenden bile iniyorlar.

BİZLERDE OY VERİYORUZ
Nişantaşı büyük bir mahalledir. Elini taşın altına koymaya hazır çok insan var burada. Nişantaşı’nda sadece sosyete oturmuyor. Burası Teşvikiye Caddesi’nden ibaret değil. Bizlerde vergi veriyoruz, oy kullanıyoruz. Burada sorunu olmayan insanların yaşadığını düşünenler bile başlı başına bir haber konusunu oluşturuyor. Mustafa Sarıgül çalışıyor, seviliyor da ama bir yerlerde açık var demek ki bu sorun çözülemiyor.

SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR
Nişantaşı’nın binalarıyla, yaşlısıyla, genciyle, sanatçısıyla bir başka doku ve mozaiğe sahip. Bunları da hafife almamak lazım. Bizimde söyleyecek sözümüz var. Nişantaşı sadece sosyetenin oturduğu bir muhit değil. Az sorunu olanla ilgilenmeyip çok sorunu olanla ilgilenmek de büyük bir dilemma. Ayrıca sorunlarımızı duyurmak adına da burada ciddi bir platform oluşturduk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.