NİŞANTAŞI PATLAMAYA HAZIR

NİŞANTAŞI PATLAMAYA HAZIR

Şişli’de trafo sorunu bitmiyor. Nişantaşı’nda patlamaya hazır bakımsız trafonun varlığı yıllardır çevre esnafı ve vatandaşları tedirgin ediyor.

Nişantaşı’nda yıllar önce kabloların yanmasıyla büyük bir yangına neden olan trafonun varlığı herkesi tedirgin ediyor. Trafonun bulunduğu binanın iş hanı olarak kullanılmasının yanında binanın bakımsız olması ve trafonun olduğu bölümde havalandırmanın yetersiz olması olası bir tehlikeyi kat be kat arttırıyor. Nişantaşı’nın bir başka noktasında bulunan trafonun içine yan binadan gelen suyun akıyor olması yangın riski oluşturuyor. Can ve mal güvenliklerinin olmadığını söyleyen esnaf ve Nişantaşı sakinleri yetkililerce bir an evvel önlem alınmasını istiyor ancak Elektrik İdaresi ise bu trafonun ana merkez olması itibariyle başka bir yere alınmasının maliyetli ve zor olduğunu belirtiyor. Durumun bu şekilde sürüncemede bırakılarak duyarsız kalınması vatandaşı kızdırıyor.



KABLOLARIN HEPSİ YANDI

Kemal Ceyhan

27 yıldır buradayım bu trafoda burada 40 yıldır vardır. Daha önceleri arka tarafta binalar yoktu, trafo hava alabiliyordu. Ama şimdi dört yanı kapalı olduğu için sıcaktan klimalar çalıştığında daha yoğun bir enerji harcayarak ısınıyor ve patlıyor. Burada çıkan yangında bütün kablolar yanınca bir hafta mahsur kaldık, çalışamadık. Yeraltından geçen kabloların hepsi yandığı için yerler kırıldı. Burası merkez trafo dolayısıyla diğer trafolara giden kablolar var. Trafo içeriden patladığı için koca halat şeklindeki kalın kablolar yandı. Biz burada bunu iki kere yaşadık. Artık üçüncü de bütün bina havaya uçar diye düşünüyoruz.

KALDIRILMA MALİYETİ YÜKSEK

Bir dönem imza toplayalım trafo başka bir yere kaldırılsın diye söylentiler oldu ama harekete geçilmedi sanırım elektrik kurumu ise kaldırılma maliyeti çok yüksek ve uygun bir yer bulunamadığı için böyle bir işleme girişmiyor. Patlamalar olmasın diye buraya takviyeler, çalışmalar yapıldı ama o takviyeden sonra da patlama oldu.

CAN GÜVENLİĞİMİZDEN KİM SORUMLU?


Bana göre bu durum için bütün Nişantaşı halkının müracaat etmesi gerekiyor. Bu sadece bizi etkileyecek bir şey değil. Buradaki trafonun patlaması demek bir ay Nişantaşı’nın elektriksiz kalması demek. Burada bir patlama olsa can güvenliğimizden kim sorumlu olacak merak ediyorum. Şurada kırk dükkân, yüzlerce insan var. Patlama esnasında elektrik kurumu bunun hesabını bize nasıl ödeyecek? Trafonun kaldırılmasını istiyoruz. Ciddi bir patlamada nereye kaçacağımızı şaşırırız. Bu küçümsenecek bir olay değil, özünde çok ciddi bir tehlike.
Burada işyerleri, bu işyerlerinde çalışanlar, binalarda oturanlar, alışveriş yapanlar var. Ama unutulmuş bir yer burası. Bizler her şey olup bittikten sonra ahlayıp vahlarız. Böyle bir şey yaşanmasın diye talebimizi söylüyoruz.

OTOPARKIN İÇİNDE YANGIN

Ağa Güzel


Otopark görevlisiyim. Otoparkın içindeki trafoda meydana gelen bir arıza dolayısıyla yangın çıktığında bende buradaydım. Tahmini olarak 6, 7 sene oldu. Yangında bir kişinin deposu vardı, tutuştu. Hatta adam zararı için mahkemeye verdi. Bu olaydan sonra birkaç defa daha kablo tutuştu. TEK’ten gelen arkadaşlar burayı kırarak kabloları yeniden yaptılar. Havalandırma da yetersiz bir de üstelik beton attılar. Ben çalışma yapılırken kendilerine burada elektrik var beton atmayın diye uyardım ama dinlemediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.