Neyzen Tevfik'in hayatı

Neyzen Tevfik'in hayatı

Turgutreis’te sahnelenen Türkiye’nin en ünlü ney üstatlarından olan Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan tek kişilik tiyatro oyununu 1500 kişi izledi.



BODRUM- Türkiye’nin en ünlü ney üstatlarından olan Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan tek kişilik tiyatro oyunu Turgutreis’te sahnelendi. “Neyzen Bir Bodrumlu” adlı oyunu 1500 kişi izlerken, Neyzen’i canlandıran tiyatrocu İlhami Abut, performansıyla uzun süre ayakta alkışlandı.

 



Turgutreis Belediyesi tarafından Şevket Sabancı Parkı Amfi Tiyatrosu’nda sahnelenen, ünlü Yazar Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Şehir Tiyatroları Oyuncusu Metiner Ürer’in yönettiği Neyzen Bir Bodrumlu adlı oyunu Turgutreis’te 1500 sanatsever izledi. Oyunda ünlü Ney Üstadı Neyzen Tevfik’i canlandıran Avni Dilligil Tiyatrosu Oyuncusu İlhami Abut, başarılı performansıyla izleyicileri kahkahaya boğarken zaman zamanda düşündürdü. 1879 – 1953 yılları arasında yaşayan Neyzen’in yaşamındaki zorlukları, okul yıllarını, ney çalmaya başladığı zamanları ve o zamanın güç koşullarını sahnede canlandıran tiyatrocu Abut’u, oyunun yazarı Tuncer Cücenoğlu’da izledi. Tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan oyun 300.kez sahnelendi, Turgutreis’te sanat rüzgarları esti. Oyun sonunda tiyatrocu İlhami Abut, oyunun yönetmeni Metiner Ürer’e ve yazar Tuncer Cücenoğlu’na çiçek vererek teşekkür etti. Abut ayrıca, Belediye Basın Halkla İlişkiler Servisi Çalışanı Bade Algın’a, Belediye Başkanı Ali Server Yazgan adına teşekkür plaketi verdi.

 



Turgutreis’te sanata büyük önem verildiğini belirten Tiyatrocu İlhami Abut “ Neyzen’i yaklaşık 4 yıldır sahneliyorum, ancak daha önce bu kadar kalabalığa karşı hiç oynamamıştım, belde halkının sanata ilgisi çok fazla, önümüzdeki aylarda farklı oyunlarla yine Turgutreis’te olacağız. Oyunun düzenlenmesinde büyük emekleri geçen Turgutreis Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Derya Duysak-Türkiye Turizm


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.