NECDET KOTİL İLKÖĞRETİM OKULU’NUN HAKLI GURURU

NECDET KOTİL İLKÖĞRETİM OKULU’NUN HAKLI GURURU

Şişli genelindeki okullar arasında yapılan İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışmasında Necdet Kotil İlköğretim Okulu altıncı sınıf öğrencisi Betül Çakmak birinci oldu. 27 okulun katıldığı yarışmada birinciliği kazanan Çakmak, okulunu il genelindeki yarışmada tem

 BAŞARIMIZ İLK DEĞİL

 

Türkçe öğretmeni Yeliz Zengin’in çalıştırdığı öğrencilerinin başarı elde etmesinin ilk olmadığını belirten Okul Müdürü Kemal Sarıkçı ise, önlerine büyük hedefler koyduklarını ve Feriköy Necdet Kotil İlköğretim Okulu’nun bu başarılara alışması gerektiğini ifade etti.

 

“MEHMET AKİF GİBİ HİSSEDİYORUM”

 

İstiklal Marşı’nı okurken kendisini savaşın ortasındaki Mehmet Akif gibi hayal ettiğini belirten Betül Çakmak, yaşadığı duyguyu ifade ederken şunları söyledi; “İstiklal Marşı yarışmalarına okul adına gitmek ve ilçe bazında birinci olmak gurur vericiydi. İstiklal Marşı’nı okurken, o an yarışmada olduğunu unutuyorsun. Sanki oranın Mehmet Akif’isin, orada bir savaş var ve sen orada şiir okuyor gibi hissediyorsun. Okulu temsil ettiğim için heyecan yaşadım ama ülkemizin bağımsızlık marşına yakışır bir şekilde okumaya çalıştım”.

 

“BETÜL’ÜN EPİK BİR HAVASI VAR”

 

Okul öğrencileri arasından özellikle Betül Çakmak’ı seçtiğinin altını çizen Türkçe Öğretmeni Yeliz Zengin, “Betül’ün epik bir havası var. Bin 600 öğrenci arasından özellikle onu seçtim. Yarışmaya ezber gücü, şiire ve konuya hâkimiyet, şiirin duygusunu dinleyicilere verebilmek, vurgu, tonlama, diksiyon, jest ve mimikler ölçütlerini göz önünde bulundurarak çalıştık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum