ne istiyorsun sen?

ne istiyorsun sen?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkan CHP lideri Deniz Baykal ile YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e sert tepki gösterdi.

Kriz ve darbe tehdidinde bulunan bu isimlerin Türk milletine güvenmediğini belirten Yazıcıoğlu, "Meclis seçsin, seçtirmiyorsun. Halka götürelim, güvenmiyorsun; ne diyorsun o zaman sen? Millet size mahkum mu? İlle sizin kalıplarınıza döktüğünüz şekildeki insanlar mı ülkeyi yönetecek?" dedi. Partisinin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan BBP lideri, Anayasa paketine destek verdi. Bazı kesimlerin 'millete rağmen milleti idare etmeye çalıştığını' vurgulayan Yazıcıoğlu, "Bunlar vatandaşın içinde hiçbir zaman sofraya bağdaş kurmamış tipler." ifadesini kullandı.

Yazıcıoğlu, özellikle YÖK Başkanı Teziç'e yüklendi: "YÖK Başkanı'nın korkusunu ben biliyorum. Onlar halktan korkuyorlar. Milletin değerlerinden korkuyorlar. Yasaklarlarla örgülenmiş duvarların arasında bilimsellikten uzak, milletin değerlerinden kopuk uzaylı gibi yaşıyorlar." Tandoğan ve Çağlayan'ın ardından İzmir'de düzenlenecek Cumhuriyet mitinglerini de değerlendiren Yazıcıoğlu, mitinglerin düzenlenmesini demokrasinin göstergesi olarak yorumladı. Herkesin meydanlara çıkma hakkının bulunduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, ancak bu tür toplantıların örtülü yapılmasına karşı çıktı. Yazıcıoğlu, "Cumhuriyet mitinglerine H ve P harfi eklenmeli. CHP adınaysa muğlak olmamalı. Organizatörler açıklanmalı." ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.