Nakille hayata tutunduğu hastanede koronavirüse yenildi

Nakille hayata tutunduğu hastanede koronavirüse yenildi

Ayşe Ünlü, İstanbul’da özel bir hastanede kocasının çapraz böbrek nakliyle hayata tutundu, ama aynı hastanede koronavirüsten hayatını kaybetti.

36 yaşındaki Ayşe Ünlü, eşinin böbreğini bağışlamasıyla yapılan çapraz nakille sağlığına kavuştuğu hastanede koronavirüse yakalanıp, hayatını kaybetti.

HASTANE DE KORONAVİRÜSÜ KAPTI

Eşinin sağlığına kavuşmayı beklerken hayatını kaybettiğini belirten Ali Ünlü, "Her şey yolunda gidip taburcu olmayı beklerken, virüse yakalanmış.

Eşime koronavirüsün ne şekilde bulaştığını bilmiyoruz. Hastaneden veya ziyarete gelenlerden bulaşmış olabilir. Koronavirüs onu bizden kopardı" dedi.

3 YILDIR, BÖBREK YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

3 çocuk annesi Ayşe Ünlü, 3 yıl böbrek yetmezliği tedavisi gördü. Doktorların organ nakline karar vermesinin ardından Ünlü'ye eşi Ali Ünlü, böbreğini vermek istedi.

İstanbul'daki özel bir hastaneye yatan çiftin böbreği uyuşmadı. Bunun üzerine çapraz nakille Ali Ünlü'nün böbreği başka bir hastaya, başka donörden alınan böbrek ise Ayşe Ünlü'ye takıldı.

TABURCU OLMAYI BEKLERKEN HAYATINI KAYBETTİ

Ayşe Ünlü, taburcu olmayı beklerken koronavirüse yakalandı. Tedavisinin sürdüğü hastanede yoğun bakıma alınan Ünlü, perşembe gecesi yaşamını yitirdi.

Ünlü'nün cenazesi, memleketi Aydın'ın Karacasu ilçesine götürüldü. Jandarmanın güvenlik önlemi altında sadece aile üyelerinin katıldığı cenazeyle Ayşe Ünlü, toprağa verildi.

“KORONAVİRÜS ONU BİZDEN KOPARDI”

Eşinin sağlığına kavuşmayı beklerken hayatını kaybettiğini belirten Ali Ünlü, "Böbreğimi vermeye hazırdım. Uyuşmayınca çapraz nakil geçekleşti. Ben başkasına böbreğimi verdim, eşim de başkasından böbrek aldı. Her şey yolunda gidip taburcu olmayı beklerken, virüse yakalanmış. Eşime koronavirüsün ne şekilde bulaştığını bilmiyoruz. Hastaneden veya ziyarete gelenlerden bulaşmış olabilir. Koronavirüs onu bizden kopardı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.