Mustafa Sarıgül'ün yapacağı ilk iş ne?

Mustafa Sarıgül'ün yapacağı ilk iş ne?

Radikal gazetesine açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "İlk işim İstanbul'un tarihi siluetine hançer gibi saplanan 16/9 gökdelenlerini tıraşlamak olacak" dedi.

    Sarıgül'ün açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle;

OY ORANLARI NASIL?

    Aslında çok gerilerden geldik. Kadir Başkan'la (Topbaş) aramızda çok fark vardı. Son günlerde bu fark kapandı. Şu anda oy oranımız AKP 'yle başa baş. Biz şu anda 18 ile 24 arası ilçede çok iddialıyız. İstanbullular bir tercih yapacak. İstanbul, Ankara'ya mı bağlı olacak İstanbul İstanbul'dan mı yönetilecek? İstanbul'u 20 yıldan beri yönetin anlayışta bir yorgunluk ve enerji düşüklüğü var. Artık değişim zamanı geldi.

"O KULELERİ TIRAŞLAYACAĞIZ"

     Mimar Sinan'ın oluşturduğu İstanbul'un tarihi siluetine 16/9 kuleleri yakışmadı. Geleneklerimizden kimliğimizden bahsedenler İstanbul'un tarihini katlettiler. Ben yatırımcıya saygı duyuyorum ve mülkiyet hakkı kutsaldır. Ama ben gelir gelmez mutlaka ve mutlaka, o mülk sahipleriyle konuşup anlaşacağım. Siluete giren bölümleri tıraşlayacağız.

TRAFİK SORUNUNU NASIL ÇÖZECEK?

    İstanbul'da ulaşım kilitlendi. Bu sorunu hafif raylı sistem ve metroyla çözeceğiz. 20 yılda, İstanbul'da yapılan metro 68 kilometre. Oysa, Şanghay'da 18 yılda 437 kilometre, Yeni Delhi'de 10 yılda 190 kilometre metro yapılabildi. Biz 5 yılda 200 kilometre metro yapacağız. Hafif raylı sistemler ile metro entegrasyonunu sağlayacak transfer merkezleri yapacağız. Bu transfer merkezlerinde ücretsiz otoparklar ve alışveriş üniteleri olacak. Deniz ulaşımında da bir bağlantı noktası olacak. E-5'in üstüne de bir 'havaray' çalışması yapıyoruz. Kaynakları da hazır. 5. yılın sonunda İstanbullular trafiğin rahatladığını hissedecekler.

"CEMAATE HAKSIZLIK YAPILIYOR"

    Benim cemaatlerle ilişkim hep iyi oldu. AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerilim bana yaramaz. Ben ayrıca Gülen Cemaati'ne yapılanları da doğru bulmuyorum ve kendilerine büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Saldırıları da görüyor ve üzülüyorum. Bir teşbih; berekettir, güzellik, nazardır. Siz iyi günde aldığınız teşbihi kötü günde iade ediyorum diyorsanız bu ne inançlarımıza ne insanlığa sığar. İktidar herkesi korumakla mükelleftir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.