Yavuz Meriç'ten, A takımında yer aldığı Mustafa Sarıgül'e CHP hamlesi!

Yavuz Meriç'ten, A takımında yer aldığı Mustafa Sarıgül'e CHP hamlesi!

Mustafa Sarıgül’ün parti kurduğu gün; DSP’den Şişli Belediye Başkan adayı olduğunda, meclis listesine ismini yazmadığı yol arkadaşı Yavuz Meriç’ten Sarıgül’e karşı CHP hamlesi geldi.

Yavuz Meriç, Mustafa Sarıgül’ün parti kurduğu gün, CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’ı ziyaret etti. Meriç, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, birileri dediği Mustafa Sarıgül’e atıfta bulunarak, ‘Birileri Atatürk’ün izinde olmayı anlamıyor ve anlamak istemiyor’ dedi.

yavuz-meric-chp-sisli-oya-akman-turkiye-degisim-partisi-mustafa-sarigul1.jpg

SARIGÜL’ÜN PARTİ KURDUĞU GÜN, MERİÇ CHP’Yİ ZİYARET ETTİ

Yavuz Meriç, Mustafa Sarıgül’ün parti kurduğu gün, Sarıgül ile birlikte olmadığını ve yerinin CHP olduğunu göstermek için CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’ı ziyaret etti.

Meriç’in yaptığı ziyaret sonrası açıklaması ise doğrudan Mustafa Sarıgül’e yapılmış bir açıklama olması dikkat çekti.

yavuz-meric-chp-sisli-oya-akman-turkiye-degisim-partisi-mustafa-sarigul2.jpg

YAVUZ MERİÇ, DSP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Yavuz Meriç, Mustafa Sarıgül’ün A takında yer alan en önemli isimlerdendi. Ama Sarıgül, DSP’den Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olduğu Şişli Belediye meclis listesine Yavuz Meriç’i yazmamıştı. Yavuz Meriç’te buna tepki göstererek, DSP’den istifa etmişti.     

İŞTE, YAVUZ MERİÇ’İN AÇIKLAMASI:

CHP Şişli İlçe Başkanımız Oya Akman'ı ziyaret ettim. 21.yüzyılda ülkemizde yaşananlar sebebiyle mutsuz, umutsuz, endişeli milyonlarca Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve vatansever dostlarım, arkadaşlarıma seslenmek istiyorum.

Kısa bir aradan sonra gözlemlerimin kolektif bir bilinci ve vicdanı inancımı ifade etmek istiyorum. Bu bir vicdan haykırışı ve kararlılığıdır.

Anlaşılan o ki birileri Atatürk’ün izinde olmayı anlamıyor veya anlamak istemiyor. Atatürk’ün izinde olmak bir simge, bir metafordur. Bu, onun izinde olmak, ilkelerini benimsemek, onun yolunda yürümek anlamına gelmektedir.

Bu tarihsel görevi üstlenmesi gereken parti ise doğal olarak öncelikle Atatürk’ün kurduğu, ilk genel başkanı olduğu ve iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 

Bu vesile ile ne macera arayacak zamanımız ne de macera serüvenine dahil edeceğimiz hiç bir ütopik maceraperestliğimizin olmaması gerektiğine inanıyorum.

Ülkemize ve milletimize hizmet eden, Türk demokrasisinin zenginliğini ve gücünü gösteren en önemli kurumsal çatı da tekrar olmanın mutluluğunu yaşadım. İlçe başkanımız Oya Akman ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.