Mustafa Sarıgül geri döndü

Mustafa Sarıgül geri döndü

Yerel mahkeme, Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin kararı bozdu.

CHP’nin son kongresinde genel başkanlığa aday olan Mustafa Sarıgül, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 25 Mart 2005'te partiden ihraç edilmişti.

Kararın ardından Şişli Belediye Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, 'CHP'de üyelik hukuku, mensubiyet hakkı, bir cuntanın işaretiyle asla kaldırılamaz. Buna izin vermeyeceğiz. Bu konuda her türlü yasal hakkımızı ve hukukumuzu sonuna kadar arayacağız. Mevcut Genel Başkan'ın başkanlığındaki cuntanın aldığı bu karar, yüce Türk hukukundan geri dönecektir' demişti.

Sarıgül cephesinde hareketlilik

22 Temmuz genel seçimlerinde hayalkırıklığı yaşayan ve Deniz Baykal'ı istifaya çağıran CHP'li muhalifler, 24 Temmuz'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran caddesindeki ofisinde toplandı. Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, 'Baykal'ın halk tarafından samimiyetsiz bulunarak reddedildiğini' öne sürdü.

Toplantı öncesi açıklama yapan Keskin, 22 Temmuz seçimlerinin en temel sonucunun, "CHP açısından hüsranla bitmiş olması olduğunu" belirtti.

Adnan Keskin, bu seçimlerde CHP'nin temel felsefesini ve temel tercihlerini rotasından saptıran yönetim kadrosunun mağlup olduğunu söyledi.

CHP'nin 15 yıl daha bekleyip iktidar özlemini gidermeye tahammülü olmadığını belirten Keskin, "Parti içinde gürültüye patırtıya fazla neden olmadan, partimizin daha fazla hırpalanmasına, toplum nezdinde itibar kaybetmesine sebebiyet vermeden, ülkesini, partisini, insanını seven yöneticilerimizden vakit geçirmeden emaneti, kurultaya teslim etmelerini bekliyoruz" dedi.

CNNTURK 




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.