Mumcu'dan Ağar'a ekran daveti

Mumcu'dan Ağar'a ekran daveti

ANAVATAN lideri Mumcu, Mehmet Ağar'a, DP çatısı altında birleşme grişimi ve sonrasında yaşanan süreç hakkında canlı yayında millete hesap verme çağrısında bulundu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP çatısı altında bütünleşme sürecinin ortağı olan tarafların, kamuoyunu birlikte bilgilendirmeleri ve gerekirse hesap vermeleri gerektiğini belirterek, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a birlikte canlı yayına katılmaları çağrısında bulundu. Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, Anavatan Partisi ve DYP'nin, Demokrat Parti çatısı altında bütünleşme ve birlikte seçime girme sürecinde yaşananlara ilişkin çelişkili ve gerçek dışı haberlerle, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savundu.

Bugüne kadar ''Maksatlı olarak yayılan yönlendirme amaçlı haber ve yorumların düzeltilmesi konusunda en küçük bir girişimde bulunmadığını'' kaydeden Mumcu, ''Bunun nedeni, bu yaklaşım sahiplerinin asıl niyet ve gerçek tutumlarının bu vesile ile açığa çıkmasına yardımcı olmaktı'' dedi.

Kamuoyunun bu süreci başlangıçtan geldiği noktaya kadar bilmek ve geleceği hakkında güven duyacağı bilgilere sahip olmak istediğini belirten Mumcu, bunun, milletin hakkı olduğunu kaydetti.

Mumcu, sürecin her iki tarafının aynı açıklık ve şeffaflık tutumunu göstermesi gerektiğine işaret ederek, tek taraflı açıklamaların gereksiz polemiklere yol açacağını belirtti. Mumcu, şöyle devam etti: ''Bu nedenle sürecin başlangıcından bugüne, bugünden geleceğe bütün ayrıntıların konuşulabilmesi için sürecin ortağı iki tarafın kamuoyuna birlikte bilgi vermeleri, gerekiyorsa hesap vermeleri icap eder. Bundan dolayı önümüzdeki günler içerisinde, makul bir süre zarfında (5 gün - 1 hafta) düzeltme amaçlı olsa dahi yaşanan süreç hakkında beyanatta bulunmayacağım. Bu süreci açık ve net anlamak isteyen taraflara ve tüm gerçekliğiyle anlatmak isteyen muhataplarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum: Süreci başlatan kişiler olarak, Sayın Mehmet Ağar ve ben bu konuyu yazıp yorumlayan gazetecilerin karşısında canlı yayında kamuoyuna açık bilgiler vermeli ve konuşmalıyız.''

Bu ihtiyacın sadece medyanın ve gündemi sınırlı bir ilgiyle takip eden kamuoyunun ihtiyacı değil, sürecin ortağı partilerin örgüt ve üyelerinin de ihtiyacı olduğunu ifade eden Mumcu, ''(Bu işler medya önünde konuşulmaz) demek, (bu işler medya manipülasyonu ile yürütülür) anlamına gelmemelidir. Bu sürecin kaderini ve geleceğini, tek taraflı irade beyanlarının belirleyemeyeceği aşikardır. Bu sürecin geleceğini olumluya çevirmek, açıklık ve şeffaflıkla mümkündür'' dedi.

Mumcu, çağrısına basın yayın kuruluşları ve muhataplarından olumlu yanıt gelmesini umut ettiğini belirterek, ifade ettiği süre zarfında hiçbir düşüncesini kamuoyu ile paylaşmayacağını kaydetti. Erkan Mumcu, partililer ve kamuoyunun daha fazla ayrıntı ve açıklık talep eden ısrarı karşısında, ''sessizliğinin ilanihaye devam etmeyeceğini'' de ifade etti.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.