Mumcu, Yılmaz'dan özür diledi

Mumcu, Yılmaz'dan özür diledi

Mumcu, Mesut Yılmaz'ı kastederek söylediği, "Bakın bakalım, kamuoyu araştırmalarının en sevilmeyeni kim. Abdullah Öcalan mı, bir başkası mı?" şeklindeki sözleri nedeniyle de özür diledi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve kendisinin millete özür borcu olduğunu belirterek, "Kendi adıma iyi niyetim ve fedakarlığım yetmediği için sorumluluğumu kabul ediyorum ve ülkemden özür diliyorum." dedi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 9. Büyük Kongresi'nde partililere seslendi. "Dün büyük bir lütuf göstererek beni yeniden genel başkanlığa seçtiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim." diyen Mumcu, "Bu görevimi büyük bir sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Ülkenin geleceğini gördüğünü ve bu konuda kendini sorumlu hissettiğini söyleyen Mumcu, "İnsanlar henüz bir şeyler yaşamamışken, henüz bir şeyler sadece bir ihtimalken, endişeyken, korkuyken, fırsatken ama gerçekleşmemişken akıl ve izanla geleceği görüyorum ve kendimi sorumlu hissediyorum." diye konuştu "Bölücü teröristlere bile yapılmamış hakaretlerin şahsıma yöneltildiğini gördüğümde insan olarak rencide oluyorum ama bu benim dirayetimden, sorumluluk bilincimden hiçbir şey eksiltmiyor." diyen Mumcu, "Bu durumu şöyle açıklıyorum: Onlar bilmiyorlar, bilselerdi öyle yapmazlardı." ifadesini kullandı.

Mumcu, şöyle devam etti: "Bazıları kamplaşmadan, kışkırtmadan siyasi çıkar bulabilir ama hepimiz aynı gemideyiz. Kaptan köşkünde ya da kamarada olmak farketmez. Batarsak hep beraber batarız. Demokrat Parti ile bütünleşme irademizin altında yatan sebep budur. Bunu bu saate kadar gerçekleştirememizden duyduğum üzüntüyü sözlerle ifade edemem. Çünkü ben Türkiye'ye bekleyen manzaranın ne olduğunu görüyorum."

Her kesime kucak açan, merkezde duran bir alternatife ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Mumcu, "Demokrat Parti ile bütünleşmede arkada yatan neden budur... Ancak bu süreç iyi yönetilemediyse, bize düşen sorumluluk varsa üstlenmeye hazırım." dedi.

"MIKNATISIN ÇEKİM GÜCÜ GÖVDESİ KADARDIR"

Kutuplaşmaya doğru gidildiğini söyleyen Mumcu, "Nasıl bir insanın şehvet duygusu normalden çok fazla tahrik edildiğinde o insan aklını kaybederse; değerleri, korkuları, edişeleri üzerinden sürekli tahrik edilen millet adeta kutuplaşmakta, kamplaşmaktadır. Bu milletimiz ve memleketimiz için hayırlı bir durum değildir. Aklımızı başımıza almamız, aklı selim olmamız lazım." diye konuştu.

"Uçlara sürüklenen bir ülkeyi merkezde buluşturacak bir cazibe merkezine mecburuz." diyen Mumcu, "Mıknatısın çekim gücü, gövdesi kadardır. Ancak tarihi sebeplerle gövdesi küçülmüş bir siyasi yapı ancak kendi gövdesi kadar cazibe oluşturuyor. Biz eksik yaptık diye değil, halk en hassas noktalarından kaşındığı için bizim sesimiz duyulamaz hale geldi. Şu saate kadar bütünleşmenin olmamasında türlü mazeretler olabilir." dedi.

"AĞAR VE BENİM MİLLETE ÖZÜR BORCUMUZ VAR"

Birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve kendisinin halka bir özür borcu olduğunu dile getiren Erkan Mumcu, "Kendi adıma iyi niyetim ve fedakarlığım yetmediği için sorumluluğumu kabul ediyorum ve ülkemden özür diliyorum. Geçmişin hesabını kurcalamak niyetinde değilim. Kimseyi suçlayacak da değilim. Bunun kararını tarih verecektir. Millet bunun muhasebesini vicdanında yapacaktır" diye konuştu. Mumcu, "Yazık oldu, Türkiye için büyük bir fırsat kaçırılmıştır. İnşallah başka fırsatları yaratmak bizlere nasip olur. Partimizin önce vatan sonra ANAVATAN diyen duruşu, benim inancım odur ki, tarihe kaydedilmiştir." dedi.

Bazı gazetelerde kendisinin siyasi anlamda intihar ettiği yönünde yorumlar yapıldığına değinen Mumcu, "İşte, buradayım, yaşıyorum, ayaktayım. Bunun bir siyasi intihar olup olmadığını, neyin siyasi intihar olduğunu tarih yargılayacaktır." ifadesini kullandı.

"ANAVATAN KENDİSİ İÇİN İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRMEDE ÖZGÜRDÜR"

Bugünden itibaren, ANAVATAN'ın seçime nasıl gideceği konusunda hazırlıklar yapılacağını söyleyen Mumcu, kendilerine çeşitli görüşme talepleri geldiğini aktardı. Bütünleşme girişimine sadık oldukları ve etik bulmadıkları için bu görüşme isteklerine bugüne dek olumsuz yanıt verdiklerini vurgulayan Mumcu, "Ancak artık ANAVATAN, müstakil olarak, kendisi için ihtimalleri yeniden değerlendirmede özgürdür." şeklinde konuştu.

MUMCU, MESUT YILMAZDAN ÖZÜR DİLEDİ

Mumcu, Mesut Yılmaz'ı kastederek söylediği, "Bakın bakalım, kamuoyu araştırmalarının en sevilmeyeni kim. Abdullah Öcalan mı, bir başkası mı?" şeklindeki sözleri nedeniyle de özür diledi.

Erkan Mumcu, "Bir soru üzerine, içinde bulunduğum şartlar gereği öfkeyle konuştum. Öfkemde haklıydım ama sözlerimde haklı değildim. Bunun için, başta hak sahibi olmak üzere- isim vermek istemiyorum, çünkü yeni bir tartışma yaratmak istemiyorum- bu beyanımdan incinen herkesten özür diliyorum. Şartlar belki beni mazur gösterebilir, ama ben mazereti değil, dürüstlüğü tercih ediyorum" dedi.

Bu sırada salonda bulunan delegeler Mumcu'yu uzun süre alkışladı ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.