Mumcu topu Mehmet Ağar'a attı

Mumcu topu Mehmet Ağar'a attı

Demokrat Parti altında birleşmeye yönelik ikinci kez başlatılan görüşmelerle ilgili Erkan Mumcu adaylık tercihi ve sorumluluğu Ağar'ın insiyatifine bıraktığını açıkladı.

Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu DYP -Anavatan'ın Demokrat Parti şemsiyesi altında birleşmesine yönelik ikinci kez atılan adımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Mumcu satır başları ile şunları anlattı:

Seçim yaklaştıkça heyecanlı günler geçiriyoruz. Ne yazıkki Türkiye değerler üzerinden kutuplaştırıldığı bir seçim ortamına sürükleniyor. İnsanlar partiler arasında seçim değil değerler arasında seçim yapılmaya zorlanıyor.

İzmir’de İstanbul’da yapılan mitingler, Sivas Erzurum mitingleri ile karşılanmaya çalışılıyor.
Millet olmanın asgari değerleri ile bir araya gelmeninin siyasetin önceliği olması gerekiyor. Din değerleri devletin değerlerini siyaset malzemesi olmaktan çıkaracak, Okrat değerleri siyaset dışında bırakacak ortama hava su kadar ihtiyacımız var.

Türkiye’nin bir orta yol siyaseti en önemli ihtiyacıdır.

Demokrat Parti’de bütünleşme fikri, Türkiye’nin merkezde siyaset yapanları bir araya getirme fikri öncelikle biz söylemiştik. Bunun yapılması için de üzerimize düşeni fazlası ile yaptık.

Demokrat Parti çatısı altında bütünleşme Türkiye için bir umut olmuştu. Anavatan ile bütünleşme aşamasında bir kesinti oldu.

Kongre başlarken altını çizdiğimiz 3 husus vardı. Anavatan partisi kongre delegelerinin de açık bilmesini istedik

Bu birleşmede kongre nasıl olacak
Teşkilatların bütünleşmesi ve takvimi
Aday listelerinin oluşturulmasında hangi ilkeler uygulanacaktır bilinmesini istedik.

Biz bütünleşmenin olması gereğine inandığımız için, biz bütünleşmenin bundan sonra nasıl olacağı şeklini sayın Ağar'a bırakıyoruz. Aday listelerinde bu bütünleşmenin ortaya konmasının sorumluluğunu Ağar'a bırakıyoruz. Başarı da sorumluluk da onundur.

Ne yapılabilirdi de ben onu yapmadım bu soruyu herkes kendisine sorsun. Benim yaptığımın beşte birini yapabilecek kim var. Bu soruyu herkese soruyorum. Herkes kendisini benim yerime koysun ve ona göre açıklamada bulunsun.

Aday listeleri konusunda bugüne kadar hiçbirşey konuşmadım. Hiçbir beklentide bulunmadım. Hiç kimse bilmesede Allah biliyor hakikat ortaya çıkacaktır. Cumartesi günü sade bir üyelikten başka bir üyelikten başka birşey talep etmeyeceğimi ilan ettim.

Gazetelerde yayınlanan bazı eleştirileri sakladım. Bana değil aileme dahi yapılan eleştirileri bugüne kadar başka birine yaptılar mı. Ben şahsi sorumlululuğu her türlü fedakarlığı yaptım. Yapacağım. Anavatan Partisi olarak yapılabileceklerin hepsini yaptım.

Benden istediğiniz fedakarlığı bekleyebilirsiniz ama Anavatan Partisi'nin hukuku bana emanettir emanetten fedakarlık olmaz. Bundan daha fazlası emanete hiyanet olur. Bundan sonrası da kamuoyunun bilgisi dahilinde gerçekleşecektir. Bundan sonra şöyle olsun böyle olsun diye hiçbir beklentide olmayacağız. Başarı da övünç de onlara ait olacaktır. Anavatan Partisinin onuru bana aittir ben bu onuru koruyacağıma inanıyorum. Göstereceğim tek duyarlılık bu olacaktır.

Merkez Karar Organına bütünleşme önerisini götüreceğim Onlar istediği takdirde karar alacğız. Bunun gereği de yapılacaktır.

Partim sürece kendi başına devam etme kararı verirse ben kahramanca mücadele etmeye hazırım.



Haber 7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.