Mukadder Başeğmez: Gezi'de başkan olsaydım...

Mukadder Başeğmez: Gezi'de başkan olsaydım...

AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez düzenlenen basın toplantısında Gezi Parkı ile ilgili de kısa bir açıklama yaptı.

     Başeğmez, Grand Cevahir Otel'de düzenlediği basın toplantısında, din, dil, ırk, mezhep, cemaat, cemiyet ayrımı yapmadan, insana insan olduğu için değer vereceğini belirterek, "Sadece insanları değil kuşu, böceği, ağacı, çiçeği seviyorum. Bu dünyada sevmeden adam olamayız. Gönül kırarız" dedi.

     Kolunun altındaki dosyalarda projeleri olduğunu söyleyerek gezen adayları "komik" bulduğunu belirten Başeğmez, "Yarın büyükşehir meclisi bir projeyi reddedebilir, mimarlar odası karşı çıkar, Anayasa mahkemesi onay vermez. O yüzden 'projelerim var' diye gelmek kadar akıl dışı bir şey gelmiyor. Şehri önümüze alırız. İhtiyaçlara göre halka danışarak, uzmanlara danışarak bu işin yürümesini sağlarım" ifadelerini kullandı.

     Feriköy'de İSKİ'ye ait olan alanı park alanı yapacağını söyleyen Başeğmez, "Seçim kazanalım kazanmayalım hiç önemli değil. 10-15 dönümlük alan Şişli halkına yeşil alan ve park alanı olarak tahsis edildi. Seçimden öncede açılışını yaparız inşallah" şeklinde konuştu.

'EN BÜYÜK 3 PROJEM!'

    Gazetecilerin "3 büyük projenizden bahseder misiniz?" sorusuna Başeğmez, "Size en önemli projemi söylüyorum; Mukadder Başeğmez, Kadir Topbaş ve Recep Tayyip Erdoğan. Bundan daha büyük bir proje tanımıyorum. Olabilecek bütün projeleri kısa sürede yapabilecek güç projesidir, imkan projesidir bu" yanıtını verdi.

'GEZİ'DE BAŞKAN OLSAYDIM...'

 Hayatı boyunca dürüst olmaya çalıştığını aktaran Başeğmez, şunları kaydetti:

    "Benim büyükşehire de hükumete de karşı duracak gücüm yok. Ya çeker giderim ya da boynumu eğer dururum ama direnilecek nokta da direnirim. Keşke şu Gezi olaylarında Şişli'de başkan olsaydım. Bir yandan gider orayı barıştırmaya, polisin önünde durmaya çalışırdım. Bir yandan çocukları korumaya çalışırdım, bir yandan da Başbakan'a verilen yanlış fikirlerin önlenmesine çalışırdım."

    "Köleliğe" karşı olduğunu vurgulayan Başeğmez, "Ben kalbini, beynini, dinini, imanını başkalarına havale etmiş, oradan gelecek sinyallerle, oradan gelecek yönetimlerle bir hayvan sürüsünün mensubu gibi yaşamaya karşıyım. Bireyselliği, insanlığı, bağımsızlığı savunan biriyim. Ben köle olmak için siyasete girmedim. İtiraz edeceğim yerde ederim. İçinde itiraz ve muhalefet hakkı olmayan yerler felakettir" diye konuştu.


"KRAL ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRAL"

     Mustafa Sarıgül'ü standart bir CHP'li profilini seçmediği için tebrik ettiğini ve başarılı bir başkan olduğunu belirten Başeğmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Camisine gitmiş, cemevine gitmiş, cenazesine gitmiş. Böylece büyük halk nazarında başarılar elde etmiş. Bu başarıyı solculuk yaparak değil, sağcılık yaparak, elit görünerek değil, halktan olarak sağlamış yani bizim öz oylarımızı almış. Halk adamı görüntüsünde bizim oylarımızı almış. Şimdi ben geldim tersten bir Sarıgül başarısı göstermek, büyük yüzdelerle Şişli'yi almak gibi bir hedefimiz ve umudumuz var. Önceki oylar sizi yanıltmasın, burası CHP'nin kalesi değil. Kral öldü yaşasın yeni kral. Biz geldik."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.