Müftülüğün turist ziyareti

Müftülüğün turist ziyareti

Manavgat Müftülüğü, turizm beldesinde dinlerarası diyaloğu yaygınlaştırmak için yerleşik turistleri evlerinde ziyaret edecek

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan

Manavgat Müftülüğü, dinlerarası diyalog ve hoşgörürü kültürünü yaygınlaştırmak için yerleşik turistlerle bir araya gelecek.

Müftülük, turizm beldesinde dinlerarası kültür ve diyaloğun gelişmesi için Manavgat'taki yerleşik turistlerin sayısını tespit edecek. Manavgat Müftüsü Halil Taş, dinlerarası kültür ve diyaloğun turizm beldesinde yaygınlaşması için Ramazan ayında yerleşik turistler onuruna iftar yemeği vereceklerini açıkladı.

 



Mevlit Kandili'nde beş yıldır Manavgat Sorgun'da yaşayan Petra-Horst Ottmann çiftinin müftülüğü gelerek Müslümanların kandilini kutlaması ve bir buket çiçek taksim etmesinin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Müftü Halil Taş, bu tarihi anı hiçbir zaman unutmadığını ve unutmayacağını söyledi.

 

Alman ailenin, Mevlit Kandili jestine karşılık vaize eşi Fedan Taş ile birlikte Paskalya Bayramında evlerinde iadeyi ziyarette bulunarak karşılıklı dinler arası diyaloğu katkıda bulunduklarını belirten Halil Taş, Manavgat'ta yerleşik ailelerin net rakamını çıkardıktan sonra müftülük personelinin belirli takvim doğrultusunda ev ziyaretlerinde bulunacağını ifade etti.

 

Ramazan ayında turizm beldesindeki verecek oldukları iftar yemeği ve dinlerarası diyaloğu geliştirmede yapılacak olan kültürel etkinlerde Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut ve derneğe bağlı otellerin destek vermesini sevindirici bulduğunu ifade eden Halil Taş, ellerinde Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça İslam dinini anlatan kitap ile Kur'an-ı Kerimin bulunduğunu bildirdi.

 

Halil Taş, "Bütün ilahi dinlerin özünde sevgi ve barış vardır. Hepimiz tek Allah'a inanıyoruz. İlahi din müntesiplerinin birbirlerini yakından tanımanın yolu birbirlerini tanıma ve anlamadan geçiyor. Bu da bir tokalaşma, bir tebessüm ve ev ziyareti ile olur. Birbirimizi yakından tanırsak, problemlerin çözümü daha kolay olur. Turizm beldesinde Mevlit Kandilinde başlayan dinlerarası diyaloğ geliştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.