Muammer Keskin’in ekibi istifa ederek CHP Şişli ilçeyi düşürdü!

Muammer Keskin’in ekibi istifa ederek CHP Şişli ilçeyi düşürdü!

Yönetici olduğu her süreç ve her yerde krizler çıkartan Muammer Keskin, şimdide kendine yakın ekibinin istifası ile CHP Şişli İlçe Başkanlığının düşmesine neden oldu.

CHP Şişli İlçe Yönetimi’nden 9 kişi CHP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek Oğuz Kemal Yakar’a istifalarını sunarken, bir kişi de noter aracılığı ile gönderdiği istifa ile CHP Şişli İlçe Yönetimi düşürüldü.

İSTİFALARIN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

İlçenin düşürülmesini sağlayan CHP Şişli İlçe Yöneticileri’nin istifalarında dikkat çeken birçok unsur söz konusu. Bunların en başında da, ne CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ne de Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in olmadığı bir günde yapılması geliyor.

BAŞKANIN BİLGİSİ OLMADAN YÖNETİM DÜŞÜRÜLEMEZ  

CHP’yi tanıyanlar iyi bilir ki, bir başkanın bilgisi olmadan, 9 yöneticinin birden il yönetimine giderek, bir kişinin de noter aracılığı ile istifasını göndererek bir yönetim düşürülmez.

Geçmişte yaşanan istifa örneklerine bakıldığında da bu net olarak görülecektir. Bu tür istifa olaylarında, istifa eden yöneticileri mutlaka yine üst yönetimden birilerinin yönlendirdiği ve bilgileri dahilinde yapıldığı yaşanmış olaylarla sabittir.

MUAMMER KESKİN, OYA AKMAN’A DA MOBİNG UYGULUYORDU

Muammer Keskin, Oya Akman’dan uzun süredir rahatsızdı. Keskin, ayda bir yapılan Şişli Belediyesi Meclis Toplantıları öncesinde yapılan CHP Grup Yönetim toplantısını dahi yapmaz olmuştu. Bunun neden de bu toplantılara ilçe başkanı olarak Oya Akman’ın da katılıyor olmasıydı.

Keskin, istemediği isimlerin parti disipline verilmesini talep ederken Oya Akman ise buna izin vermiyordu. Keskin, bu ve benzeri birçok olaylarda istediğini yaptıramadığı Oya Akman’a baskılar yaparak mobing uyguluyordu.

KESKİN’İN RAHATSIZLIĞI ÖRGÜT TOPLANTILARINA DA YANSIDI

Keskin’in bu rahatsızlığı CHP Şişli İlçe örgüt toplantılarına da yansımaya başlamıştı. Keskin’in ilçedeki yakın ekibi örgüt toplantılarında Oya Akman’a ‘Sen bizim ilçe başkanımız değilsin’ diyebilecek hale gelmişti. Öyle ki, ilçe yöneticileri Oya Akman’ın istifa etmesini dahi istemişlerdi.  

Keskin ve ekibi uyguladıkları tüm baskı ve mobinglere rağmen istifa etmeyen Oya Akman’ı, CHP’nin tüzüğü gereği 10 yöneticinin istifası ile düşürerek hedeflerine ulaşmış oldular.  

KESKİN, CHP’YE İLÇE BİNASI SÖZÜ VERMİŞTİ

Muammer Keskin, her örgüt toplantısında CHP’nin Şişli’de kendine ait bir ilçe binasının olması gerektiğini savunmuştu. Keskin, başkan olduktan sonra da ilk olarak CHP’ye bir ilçe binası kazandıracağının sözünü yenilemişti.

KESKİN, VERDİRTTİĞİ İLÇENİN KİRALARI DAHİ KESTİRDİ

Keskin, belediye başkanı olduktan sonra da, CHP Şişli İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binanın CHP’ye yakışmadığını, kendisinin en kısa sürede buna bir çözüm bulacağının sözünü defalarca tekrar etmişti. Keskin’in bırakın verdiği sözü tutmayı, ilk zamanlarda değişik şekillerle bir şekilde verdirttiği ilçenin kirasının karşılanmasına dahi engel olmaya başlamıştı.

OYA AKMAN’I KESKİN GETİRTTİ, YİNE KESKİN GÖNDERTTİ

Keskin’in geçmişte onca tepkilere rağmen, kendi isteği ile CHP Şişli İlçe Başkanı yaptırdığı Oya Akman’ı yine kendisine yakın ekibin istifası ile düşürmesi Şişli siyasi kulislerinde tepkilere neden oldu.

Keskin, yönetimin düşürülmesindeki tepkileri bertaraf edebilmek ve kendisinin sanki bir ilgisi yokmuş gibi göstermek için şehir dışında iken, CHP Şişli İlçenin düşürülmesi kamuoyunun dikkatinden ve partililerin de gözünden kaçmadı.

KESKİN, OYA AKMAN’A HER İSTEDİĞİNİ YAPTIRAMIYORDU

Siyasi hayatı boyunca sürekli kutuplaşmalarla anılan Muammer Keskin, Oya Akman’ın Şişli’de CHP içerisinde istemediği isimlerle görüşmelerine bir türlü engel olamıyor, her istediğini de yaptıramıyordu. Oya Akman'ın Şişli'nin CHP içerisindeki kutuplaşmaları bitirme çabaları da Keskin'i rahatsız etmeye başlamıştı. İntikamcı ve kibirli kişiliği ile bilinen Keskin, sonunda Oya Akman’dan intikamını bir şekilde almış oldu.

FATMA GİRİK’E BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAYBETTİRMİŞTİ

Muammer Keskin, Fatma Girik’in SHP’den Şişli Belediye Başkanı olduğu süreçte kendisi de SHP’nin Şişli İlçe Başkanlığı’nı yapıyordu. Keskin, bu kibri ve intikamı nedeniyle o süreçte de her istediğini yapmayan Fatma Girik’in Şişli Belediye Başkanlığı’nı kaybetmesine neden olmuştu.

O ZAMANKİ PARTİSİ OLAN SHP’YE DE SEÇİM KAYBETTİRMİŞTİ

Keskin, sadece Fatma Girik’e seçim kaybettirmekle de kalmamış, SHP’nin de seçim kaybetmesine neden olmuştu. Keskin, her ortamda Şişli’yi talan etti dediği Gülay Aslıtürk’ün ANAP’tan Şişli Belediye Başkanı seçilmesinde en büyük pay sahibi yine Keskin olmuştu.

KESKİN, HAYATI BOYUNCA SAVUNDUĞUNUN HEP TERSİNİ YAPTI

Muammer Keskin, siyasi hayatı boyunca bir ilçe başkanını parti delegelerin seçmesine olanak tanıyan çarşaf listeyi savunmuştu. Keskin, başkan olduktan sonra ise kendi istediği ismin ilçe başkanı olabilmesine olanak tanıyan blok listeye dönüp seçime girilmesini sağlamıştı.

KESKİN, OYA AKMAN İÇİN TÜM BAĞLANTILARINI KULLANMIŞTI

Keskin, CHP Şişli İçe Başkanlığı seçiminde, Şişli’de onca tepki ve eleştirilere rağmen, Oya Akman’ı tek isim olarak çıkartmış ve de seçilmesini sağlamıştı. Keskin, Oya Akman’ı CHP Şişli İlçe Başkanı olarak belirlerken de ilçe yönetimini kendine yakın isimlerden oluşturmuştu.

MECLİS ÜYELERİ İLE YÖNETİME MÜDAHALE EDİYORDU

Keskin’in ekibinin ilçe yönetiminde azınlıkta olduğu süreçlerde, Keskin’in başkanlık makamını kullanarak, çoğunluğun kendi ekibine geçebilmesi için bir ilçe yöneticisinin istifa ettirdiği siyasi kulislerinde uzun bir süre konuşulmuştu.  

KESKİN, TÜM KONUŞTUKLARININ TERSİNİ YAPIYOR

Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra, siyasi hayatı boyunca savunduğu tüm ideolojilerinin tam tersini, konuştuklarının tam zıddını ve verdiği sözlerinde de tam tersini yapmaya devam etmesini artık herkes görmeye ve anlamaya başladı.

BELEDİYE BAŞKANLARIN ÖRGÜTE MÜDEHALESİNE KARŞIYDI

Muammer Keskin, başkan olmadan önce, CHP’den Şişli Belediye Başkanı olan başkanların CHP’nin seçimlerine karışmalarına ve örgüte müdahale etmelerine karşı çıkıyor ve sürekli de eleştiriyordu.

Keskin, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra ise yine konuştuklarının tam tersini yaparak Şişli'de CHP'nin başına kimin geçeceğini ve kimlerin yönetici olacağını belirleyerek yine konuştuklarının tersini yaptı.   

CHP İLÇE BAŞKANI YAPMAK İSTEDİĞİ BİR İSİMLE TEMASTA

CHP yönetiminin düşürülmesinden sanki bir haberi ve bilgisi yokmuş gibi davranan, bir belediye başkanının örgüte müdahale etmesine karşı çıkan Muammer Keskin, kendisine yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Keskin’in daha şimdiden CHP’ye Şişli İlçe Başkanı yapmak istediği, eski bir parti yöneticisi isimle görüşmeye başladığı ve temasa geçtiği yönünde.

ŞİŞLİ’DEKİ KRİZDEN BAŞKA KİMLERİN HABERİ VE BİLGİSİ VAR?

CHP Şişli İlçe’nin düşürülmesi olayında, 10 Aralıkçı olan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’den sonra, yine 10 Aralıkçı olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ve örgütlenmeden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın haberi olup olmadığı merak ediliyor.

Bu merakın ise, CHP Şişli İçe Başkanlığı’na atanacak başkan ve yönetiminden, Şişli’de örgütün seçime götürülüp götürülmeyeceğinden sonra anlaşılacak.  

Oğuz Kaan Salıcı, Canan Kaftancıoğlu ve Muammer Keskin, düne kadar CHP kapatılsın müze olsun diyen 10 Aralık Hareketi’nin en önde gelen isimleri olmuştu.

KRİZLERİN ADAMI KESKİN, TARİHİ TEKERRÜR ETTİRECEK Mİ?

Geçmişte Şişli Belediyesi’nin yönetimi sol parti olan SHP’den ANAP’a geçmesine neden olan Muammer Keskin’in sergilediği aynı kibirli, kindar, intikamcı tavır ve tutumları nedeniyle, şimdi de gözler 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde yine tarihi tekerrür ettirip ettirmeyeceğine çevrildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.