Muammer Keskin’den Mustafa Sarıgül'e 500 milyon dolarlık büyük şok!

Muammer Keskin’den Mustafa Sarıgül'e 500 milyon dolarlık büyük şok!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in teklifi ile, Hayri İnönü döneminde meclisten çıkarılamayan, 500 milyon dolarlık mülklerin geri alınması kararı bu gün meclisten geçti.

Sarıgül’ün, 2012 ve 2013 yıllarında aralarında Şişli Belediyesi eski Hizmet Binası’nın da olduğu, toplam büyüklüğü 75 bin metrekare, toplam değeri ise 500 milyon dolar olan 1 taşınmazı bedelsiz, 8 taşınmazı ise 30 yıl süreyle 1 TL karşılığında, kendi vakfına, intifa ettirdiği kararlar, CHP ve Ak Partili üyelerin oylarıyla iptal edildi.

BAYRAM ÖZATA: ‘MAHKEME KARARI BEKLENMELİ’

Bu iptalin oylanması sırasında DSP Grubu adına konuşan Bayram Özata; kararın aceleyle alınmasını eleştirirdi. Bir mahkeme süreci olduğunu söyleyen Özata; mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

MUAMMER KESKİN:‘GECİKMİŞ BİR KARAR’

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise Bayram Özata’nın eleştirisine; ‘Aksine gecikmiş bir karardır. Şişli halkının mallarını, mülklerini yeniden Şişli halkına iade edeceğiz. Verdiğimiz sözü tutacağız; şeffaf, hesap veren, denetime açık bir yönetim sergileyeceğiz’ dedi.

İptal kararlarının tapu dairesine gönderilmesiyle birlikte mülklerin iade süreci başlamış olacak.

HAYRİ İNÖNÜ MECLİSTEN GEÇİREMEMİŞTİ

Belediye mülklerinin Sarıgül’e ait vakıftan alınması, 2016 yılında Hayri İnönü’nün başkanlığında da belediye meclisinin gündemine gelmiş ancak iptal için yapılan oylamada yeterli çoğunluk sağlanamamıştı.

İNÖNÜ SORUNU MAHKEMEYE TAŞIMIŞTI

İnönü bunun üzerine mülklerin devrini mahkemeye taşımıştı. Muammer Keskin ise seçim kampanyasında mülkleri yeniden Şişli halkına iade edeceklerinin sözünü vermişti.

Meclis kararı ile iptallerin ardından sunulacak raporlar için bir gün ara verilmesi ve perşembe günü meclisin yeniden toplanması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.