Muammer Keskin, şimdi de işçilerin eylemini şikayet ederek kaldırttı!

Muammer Keskin, şimdi de işçilerin eylemini şikayet ederek kaldırttı!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şimdi de Şişli Belediyesi ve Kent Yol’un önünde işçilerin eylem yapmalarını Şişli Kaymakamlığı’na şikâyet ederek kaldırttı.

Şişli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in Şişli Kaymakamlığı’na yapmış olduğu şikâyetiyle, bir yıldır Şişli Belediyesi önünde eylem yapan işçilerin eylemi kaldırıldı.

Eylem yapan işçilerden Kakil Yazar, Ramazan Çelik, Turan Aktaş ve Salih Bitme gözaltına alındılar.

YASAK SADECE BELEDİYEYİ GÖREN ALANLARA VERİLDİ

Şişli Kaymakamlığı’nın yasaklama tebliğ belgesindeki gerekçelere bakıldığında sadece Muammer Keskin’in başkanı olduğu Şişli Belediye binasını ve Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol’un olduğu iş merkezini görebilecek alanlara yasak getirilmesi dikkat çekti.

Muammer Keskin’in Şişli Belediyesi önünde eylem yapan işçileri bir yıldan sonra şikâyet etmesinin nedeni olarak; eylem yapan işçilere verilen desteklerin, karşı tepkilerin ve eylem yapan işçilere de yeni eklenen isimlerin artması olarak gösterildi.

KESKİN, CHP POLİTİKALARINA ZARAR VERMEYE BAŞLAMIŞTI

Şişli Belediyesi’nde çalışan işçilerin bu eylemleri, Şişli Belediyesi’nde yaşanan baskıların ortaya çıkarttı.

Şişli Belediyesi’nin işçilere gösterdiği baskı, CHP’nin işçi ve sendikalara yakınlığına ve politikalarına da zarar veriyordu. CHP’nin Ak Parti’ye karşı asgari ücret kampanyasına da tezatlık yaratmasına nedeniyle, Keskin’in CHP genel merkezi tarafından uyarıldı.

Keskin’de tüm yaşanan olayları gizlemek ve baskı altına alabilmek için, iki yıl sonunda Şişli Belediyesi önünde yapılan eylemleri engellemek için Şişli Kaymakamlığı’na şikâyet etti.   

sisli-belediye-baskani-muammer-keskin-iscilerin-eylemini-engelledi1.jpg

KESKİN, İSTEMEDİĞİ İSİMLERİ İŞTEN ÇIKARMAYA BAŞLAMIŞTI

Muammer Keskin’in Şişli Belediye başkanı olduğunun altıncı ayından sonra, Keskin’in istemediği isimler mobing uygulanıp tasfiye edilerek işten çıkartmıştı.

Keskin bu durumu da; Şişlililere, partililere, parti yöneticilerine ve Şişli bürokrasisine farklı bahane ve gerekçeler sunarak kendini haklı göstermişti. Bu durum da bir yıl böyle gitmişti.

KESKİN’İN BASKILARI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAMIŞTI

İşçiler de, haklarını aramak ve yapılan olayların gerçek yüzünü kamuoyuna duyurmak için bir yıldır Şişli Belediyesi önünde eylem yapıyorlardı.

İşçilerin yılmadan gösterdikleri mücadele neticesinde Muammer Keskin’in uyguladığı baskıları da ortaya çıkarmaya başlamıştı.

İşçiler de her geçen sürede kendilerine gösterilen destekler artmaya başladı. Eylem yapan işçilere de her geçen sürede yenileri eklenmeye başladı.

KESKİN’İN, GERÇEK BANKAMATİKÇİLERE GÖZ YUMDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Keskin, yaptıklarının doğru olduğunu gösterebilmek için farklı gerekçelerle kılıflar bulmaya başladı. Keskin, kamuoyuna şirin görünmek ve kendini haklı göstermek için işe gelmeden maaş alan bankamatikçileri işten çıkardığını açıkladı.

MAHKEME KARARLARI, KESKİN’İN ŞAHSİ HUSUMETİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Keskin’in işten çıkardığı işçiler dava açtılar ve davaları da kazandılar. Davayı kazanmalarına rağmen Muammer Keskin işe başlatmamıştı. Kazanılan davalardan Keskin’in gerçek bankamatikçileri değil, kendisinin istemediği, geçmişte şahsi husumet beslediği, geçmişte Mustafa Sarıgül’ü ve Hayri İnönü’yü desteklemiş işçileri işten çıkardığı da ortaya çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.