Muammer Keskin, kaçak inşaatı mecliste yasal hale getiriyor!

Muammer Keskin, kaçak inşaatı mecliste yasal hale getiriyor!

Muammer Keskin, mülkiyeti Şişli Belediyesi’ne ait olan ve belediyenin yanı başındaki göz yumduğu kaçak inşaatı yasal hale getirebilmek için plan değişikliğini meclise getiriyor.

KESKİN’İN BU TEKLİFİ İLE SKANDALLAR ORTAYA ÇIKTI

Muammer Keskin, Pazartesi günü yapılacak olan Şişli Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısında skandala imza atacak kaçak inşaatı yasal hale getirebilmek için bir teklif getiriyor. Ayrıca, Muammer Keskin’in bu teklifi ile de Şişli Belediyesi’nde daha başka birçok skandal da ortaya çıkmış oluyor.

İNŞAAT YAPILAN YERDE İMAR İZNİ YOK

Şişli’de bir inşaatın başlayabilmesi için Şişli Belediyesi tarafından belirlenen 1/1000’lik ve İBB tarafından da belirlenen 1/5000’lik imar planlarının yapılmış olması gerekiyor. Bu planlar yapılmadan da kesinlikle bir imar izni verilemez ve inşaat yapılamaz. Yapılan planlara uygun olmayan bir inşaatın yapılmasına da kesinlikle izin verilemez.

SADECE MARKET VE YIKAMA ALANI YAPILMALIYDI

Şişli Belediyesi’nin yan tarafında yapılan devasa inşaat ise bu nedenle tamamen kaçak durumunda. Bu inşaat alanı benzin istasyonu lejantında yer alıyor. Bu kaçak yapılan benzin istasyonunda ise toplam alanın belirli bir oranında sadece market ve yıkama alanı yapma izni bulunuyor. 

İZİN ALINMADAN HİÇBİR İNŞAAT BAŞLAYAMAZ

Bir firmanın bir inşaata başlayabilmesi için ilk önce tüm resmi izinleri imar planlarına göre alması gerekiyor. İnşaatın her aşamasında alınması gereken farklı farklı izinler bulunuyor. Ve yine inşaatın her aşamasında da Şişli Belediyesi’nin imar ve yapı kontrol müdürlükleri tarafından inşaat alanı kanunen kontrol edilmesi yasal bir zorunluluk.

İNŞAATI GÖRÜP TUTANAK TUTMAYANLAR DA SORUMLU

Şişli Belediyesi’nin yapı kontrol ve imar müdürlüğü yetkilileri firma tarafından yapılan inşaat için alınan izinlere uyumlu olup olmadığını tespit etmek, yapılan inşaatı kontrol etmek ve görülen eksiklikler varsa da derhal tutanak altına alınmak zorunda.

Üstelik, yapılan inşaatın mülkiyeti belediyeye ait ise, tüm incelemeler daha da dikkatli ve hassas yapılır. Şişli Belediyesi’nin yanı başında başta başkan Muammer Keskin olmak üzere tüm sorumluların ve belediye yetkililerinin gözleri önündeki bu kaçak inşaat için bir izin almak bir yana, devasa inşaatın bitirilmesine dahi göz yumulması birçok skandalı da ortaya çıkardı.

KESKİN’İN TEKLİFİ İŞLENEN TÜM SUÇLARIN İSPATI OLDU

Keskin’in getirdiği bu teklifle, başta belediye başkanı olarak kendisi olmak üzere, Şişli Belediyesi’nin imardan ve yapı kontrolden sorumlu başkan yardımcısı, müdürler ve diğer tüm sorumlu görevlilerin de izin alınmadan kaçak inşaata göz yummaları nedeniyle bir suç işlediğinin de itirafı ve ispatı olmuş oldu.

KESKİN, MECLİS ÜYELERİNİ DE SUÇA ORTAK EDİYOR

Ayrıca Keskin’in bu teklifi sadece Şişli Belediyesi’ndeki resmi görevlilerin suç işlemesine neden olmakla da kalmıyor. Şimdi de, Şişli Belediyesi meclis üyelerini de bu suça ortak etmiş oluyor.

Bu teklif ile, Şişli Belediyesi’nin yanı başında ve kendi mülkünde yapılan bir kaçak inşaata başta Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin olmak üzere hiçbir sorumlunun bir tutanak tutmayarak göz yumması skandalın büyüklüğünü de ortaya koyuyor.  

KESKİN, EKREM İMAMOĞLU’NU İKNA ETTİ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, bu suça İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da ortak ettiği ortaya çıktı. Şişli Belediyesi’ne gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan inşaatı gösterdiği kendi sosyal medya hesabından paylaştığı resimlerde ortaya çıktı.

Şişli Belediyesi meclisinde yapılacak 1/1000’lik imar değişikliğinden sonra 1/5000’lik planların da İBB meclisinden geçmesi gerekiyor.

KESKİN, EKREM İMAMOĞLU’NU DA SUÇA ORTAK EDECEK

Muammer Keskin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ikna etmeden İBB meclisinden geçmeme riskini ortadan kaldırması gerekiyordu. Keskin’in imar değişikliğini Şişli Belediyesi meclisine getirmesinden Ekrem İmamoğlu’nu da bir şekilde ikna ettiği ortaya çıkıyor.

Keskin’in imar değişikliği teklifi Şişli Belediye meclisinden geçtikten sonra İBB meclisinden de geçmek zorunda. İBB’deki Ak Partili meclis üyelerinin alacağı karar neticenin belirleyicisi olacak.

İHALEDE DE BİR SKANDALIN YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKIYOR

Keskin’in bu teklifi, Şişli Belediyesi’nin yanı başında yapılan ve adeta bir alışveriş merkezi büyüklüğündeki inşaata göz yummasından sonra bir başka skandal da gündeme geliyor.

Bu skandal ise; Şişli Belediyesi’nin kiraya verdiği benzin istasyonu ihalesinde de şaibe ve usulsüzlüklerin yapıldığının da ispatı oluyor.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDIĞI DA ORTAYA ÇIKIYOR

Yapılan bu kaçak inşaat ve Muammer Keskin’in meclise getirdiği bu teklifle; yapılan ihalede ihaleyi yapanların görevlerini kötüye kullandığı, ihaleye fesat karıştırıldığı, kamu zararının oluşturulduğu gibi birçok suç unsurunun da işlendiği ortaya çıkmış oluyor.

İNŞAAT İHALEDE BELİRTİLSEYDİ KİRA İKİ KATINA ÇIKACAKTI

Benzin istasyonu ihalesine giren firma yetkililerinin Şişli Gazetesi’ne yaptıkları açıklamada bu ihalenin tam bir skandal olduğunu söylediler.

Firma yetkilileri, benzin istasyonu ihalesi için yapılan teknik şartnamede, burada yapıldığı gibi bir inşaat izni verileceği belirtilmiş olsaydı, verilen rakamların en az iki katı fiyatın verilebileceğini ifade ettiler.

İHALE DE SKANDAL UYGULAMA YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

İhaleye giren firma yetkilileri, mevcut kira bedelinin sadece benzin istasyonuna yapılan inşaattan bile karşılanabileceğini belirttiler. Şişli Belediyesi’nin çıktığı ihalede sadece benzin istasyonu, market ve yıkama olduğu için verilen fiyatı düşük tutulduğu ortaya çıktı. Eğer ihale şartnamesinde burada yapılan inşaatın yapılabileceği belirtilmiş olsaydı bu fiyatları en az iki kat daha artabileceğini söylediler.

İNŞAAT YAPILACAĞINI BİLEN BİRİ BU FİYATI VEREBİLİR

İhale sürecinde buraya böyle bir inşaat yapılacağını bilebilen biri ancak bu fiyatı verebileceğini söyleyen firma yetkilileri bu yüzden bu ihalenin de bir skandal olduğunu ifade ettiler. Dolayısıyla da bu ihalede de büyük hukuksuzlukların olduğu belirtildi. 

AK PARTİ, MHP VE TDP’NİN TUTUMU MERAK EDİLİYOR

Muammer Keskin’in Haziran meclisine getirdiği bu skandal teklife Ak Parti, MHP ve Türkiye Değişim Partili meclis üyelerinin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Bu teklife yapılacak itirazların olup olmayacağı da merak edilen diğer bir konu oldu.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Şişli Gazetesi olarak, yaşanan olayları yakından takip ediyor olacağız, bu teklifin meclisten geçmesi halinde de gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.