Muammer Keskin: ‘Gökten zembille inmedim, tarafsız da değilim’

Muammer Keskin: ‘Gökten zembille inmedim, tarafsız da değilim’

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin; ‘Bizleri yıllarca kendi partimizde yok saydılar. Ben de gökten zembille inmedim. Dolayısıyla da tarafsız değilim’ dedi.

Muammer Keskin, CHP Şişli İlçe Kongresi’nde yöneltilen tüm sorulara, dile getirilen tüm eleştirilere tek tek cevap vererek, CHP üye ve delegelere seslendi.

“BU KÜRSÜ ÖZGÜR BİR KÜRSÜDÜR”

CHP Şişli İlçe Kongresi’nde yapılan eleştirileri cevaplamak benim görevim değil. Bu kürsüde istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu kürsü özgür bir kürsü.

Bu kürsü, bana demokrasiyi ve Mustafa Kemal’in çizdiği çizgiyi öğreten, çekirdek ailemden sonra büyük ailem olan CHP’nin kürsüsüdür.

“MUAMMER KESKİN TARAFSIZ DEĞİLDİR”

Mahmut Hoca’yı ayrı tutarak konuşuyorum. Mahmut Hocam’ın söylediklerine katılıyorum.

Ama ben tarafsız değilim. Zembille de inmedim buraya. Uzun yıllar arkadaşlarımın söylediği gibi, Özgür Şişli ve Özgür İstanbul Platformu olarak toplantılar yaptık. Biz bu toplantıları da örgüt toplantıları yapılmadığı için gerçekleştirdik.

“BİZİ KENDİ PARTİMİZDE YILLARCA YOK SAYDILAR”

Bizi kendi partimizde yok saydıkları için bizde kendi demokratik haklarımızı kullanarak böyle bir platform kurduk ve bu toplantıları gerçekleştirdik.

Üstelik bu toplantıları da sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil tüm yurttaşlarımıza açık yaptık. Ve biz artık orada siyaset yapmaya başladık. Evet tüm bu gerekçelerle Kırmızı Liste de evet orada yapılan toplantılar sonrasında oluştu.

Dolayısıyla da evet ben tarafsız değilim. Ama adil, adaletliyim.

“BANA YAPILANLARI BEN BAŞKASINA YAPMADIM”

Bundan önce de yıllarca bize yapılanların aynısını hiçbir kişi ve üyeye yapmadım. Eğer benim dışımda yapılmış bir tek bir şey varsa da hepinizden özür dilerim.

Asla ve asla belediyenin gücünü kullanarak işe almak, işten çıkartmak, sizleri yok saymak, sizlere herhangi bir müdahale yapmak ahlaksızlıkla eş değerdir.

“BANA KİMSE HAMLE YAPTI DİYEMEZ” 

Yeşil Liste’nin ağırlıklı bölümü Şişli Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımdan oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi desin ki; yerinden aldım, tehdit ettim veya bir hamle yaptım. İşte o zaman istediğinizi bu kürsüden söyleyebilirsiniz.

Ben dün Yeşil Liste’deki arkadaşlara bir şey söylemiştim. Onlarda gereğini yaptılar. Ve benim kapımda onlara her zaman açıktır.

“HERKESİN KULAĞINA KÜPE OLSUN”

Ben bu kürsüden söylüyorum herkesin de kulağına küpe olsun.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce bizim içimizden ayrılıp, ya da içimizdeyken, o İrlanda’lı arkadaşlar, partiye oy vermeyip, başka bir adaya oy veriyorsa, o oy verdiği adaya saygı duysunlar ve o adayın yanında dursunlar derim.

“DEMOKRASİ AVANESİ KESİLENLERE SESLENİYORUM”

Görevden alınan arkadaşlarımın temel eksikliklerinden bir tanesi var ki çok acıdır. Şişli’de her şeyi yaptınız ve her şey bitti, bir başka listeye destek veren 440 kişiyi hemen üye yapacaksınız, sonra da çıkacaksınız demokrasi avenesi kesileceklesiniz. 

Olmaz arkadaşlar. İlkesizlik budur.

“BANA RAĞMEN ÜYE OLMUŞTUR VE DOĞRUDUR”

Bizim dönemimizde, bana rağmen farklı bir partinin 13’ncü sıradaki arkadaş üye olmuştur. Evet doğrudur. Onu da onaylamıyorum. Ve onu yapanları da kınıyorum.

“BELEDİYE DE, İLÇE DE, İL DE SİZDEYDİ”

Hüseyin Arkadaşım sana ve senin gibi düşünenlere sesleniyorum.

Bundan önceki dönemlerde, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ni ayrı tutuyorum. Şişli’de geçmiş dönemlerde 21 mahallede ön seçim oldu. Bunların dördünde de ortak liste çıktı. Aramızda 40 oy vardı.

Bugün ise seçimlere 5448 kişi katıldı. Arkadaşların, toplam 8.000 üyenin 5.448’ini, beyaz listesi, kırmızısı listesi demeden listelere taşımışlar. Bundan övünç duyun. Aradaki farkı da sizin taktirlerinize bırakıyorum. Bunlar sadece güçten dolayı gerçekleşmiş şeyler değil.

O günde belediye sizdeydi. İlçe sizdeydi. İl sizdeydi. Genel Merkez de sizdeydi. Bugünde tam tersi oldu.

“BENİ İŞÇİ DÜŞMANI GÖRENLERİ KINIYORUM”

Ben Muammer Keskin olarak asla belediyenin olanaklarını kendi yandaşlarına kullanan bir belediye başkanı olmayacağım. Asla ötekisi olan bir belediye başkanı olmayacağım.

Bu belediyede seçimden seçime onlarca arkadaşı alanın hiç mi kabahati yok. Bu işe alınan ve bugün işe gelmeyen arkadaşların işe gelmemesinin sorumlusu biz değiliz.

Bugün işe gelmeyenleri işten çıkardım diye, bana işçi düşmanı olarak bakan arkadaşlarım var. Onları da ben kınıyorum.

“KENDİLERİ ATANSAYDI, DEMOKRATİK Mİ OLACAKTI?”

Şunu herkes bilsin ki, demokratlık adil ve eşit davranmaktır. Demokrat olmak yaşam biçimi ilgilidir.  

Kendiniz atanırken demokratlıktan bahsetmeyeceksiniz, başkası atanırken demokratlıktan bahsedeceksiniz. Bunu asla onaylamıyorum.

“OYA AKMAN’IN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

Oya Akman arkadaşımın da sonuna kadar arkasındayım. Bir kadın olmasından dolayı, bir demokrat olmasından dolayı arkasındayım.

Oya Akman’ın eksiklikleri yok mu? Evet var.

İki aylık ilçe başkanlığı içerisinde bana en çok karşı çıkan arkadaşlarımdan bir tanesidir. Evet ben böyle bir ilçe başkanı arıyorum. Benim her dediğime evet diyecek bir ilçe başkanı istemiyorum.

Bu partide, bir belediye başkanının her dediğine hayır diyecek bir ilçe başkanı gelmedi. Bununda kimseyi hiçbir faydası da yoktur.

Ama Oya Akman’ın da adil ve eşit davranması gerekir.

Eğer Oya Akman ve ekibindeki heyet size yanlış yapar ise, ben de bunun müsebbibiyim. Bunun hesabını ben de sorarım.

“MECLİS ÜYELERİMİZİN EKSİKLİĞİ BENİM EKSİKLİĞİMDİR”

Şimdi bir başka bir şey. Buradan meclis üyelerini eleştiyorsunuz. Haklılık payınız yok mu? Evet var. Bu meclis üyeleri, mahallelerinde siyaset yapan ve siyasete yön veren arkadaşlarımdır.

Bu meclis üyesi arkadaşlarımın eksikliği var ise de benim eksikliğimdir. Yanlışları varsa da o benim yanlışımdır. Bunu telafi etmekte benim görevimdir.

Ama şundan emin olun ki, bu günkü belediye meclis üyeleri dünkü meclis üyeleri değil. Olmayacaklar da.

“BELEDİYEDE ÖRGÜT İŞLERİNİ AYIRMAMIZ GEREK”

Belediye de örgüt işlerini kesinlikle ayırmamız gerekiyor. Ben bazı şeyleri belediyedeki meclis gurubunda da söyledim. Bunları sizlerden saklamanın bir mantığı da yok.

“BEN ÇARŞAF LİSTEYİ SAVUNDUM”

Ben yaşamımın her bölümünde demokrasiyi ve seçimlerde çarşaf listenin olması gerektiğinin mücadelesini vermişi biriyim.

Ama şunu bilin ki; ben ilçe başkanlığına, il başkanlığına ve genel başkanıma adaylık başvurumu verirken de, ön seçimle girmeye adayım dedim. Ama partimin bulunduğu durumlara göre bir atamaya da adayım dedim.

“BİRİLERİ DEMOKRATIM DİYE AHKAM KESMESİN”

Şimdi burada kimse demokratım diye ahkam kesmesin. Ben dahil 27 meclis üyesi de atama ile gelmiştir.

Yani bizi birileri atayarak buraya gönderdi. Bundan da hicap duymuyorum. Partimizin içinde bulunduğu durumdan dolayı böyle bir taktirde bulunuldu. Kendim olduğu için bazı şeyleri söylemekten imtina ederim.

“DÜNE KADAR BELEDİYEYİ 3 KİŞİ YÖNETTİ”

Şişli Belediyesi’nde, 5 yıldır belediye meclis üyesi olupta, Şişli Belediyesi’nin kapısının içerinden giremeyenler bugün demokrasi avaresi kesilmişler. Düne kadar bu belediyeyi 3 kişi yönetiyordu. Şimdi demokrasi dersi verme zamanı bizdedir.

“GELİN BİR ARADA DURALIM”

Bizim kimin delege olduğundan, kimin ilçe başkanı olduğundan daha önemli önceliklerimiz var. Partimiz iktidara gidiyor. Gelin bir arada duralım. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi yükseltelim.

Mahmut Hoca’nın, geçtiğimiz günlerdeki açılış konuşmamda, Maraş olaylarını atlamamı eleştirdi.

Ben ilk defa bu kadar büyük bir açılışta bulundum. Bu açılışa genel başkanım. Ankara, Antalya ve Mersin Büyükşehir belediye başkanlarım açılışa geldi. Ben de o günün telaşıyla bazı şeyleri atlamış olabilirim.

“PARTİM BANA HANGİ GÖREVİ VERİRSE BAŞIMIN ÜSTÜNE”

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nun başarısını gölgeleyecek tek bir şey dahi yapmayacağım. Bana partim hangi görevi verirse de başımın üstünde yeri var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.