MHP: Bu AK Parti'nin kurnazlığı

MHP: Bu AK Parti'nin kurnazlığı

MHP genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Erdoğan’ın Kuzey Irak’a operasyon için askerden talep gelmesi halinde Meclis olarak yasal destek verecekleri şeklindeki açıklamasını “AKP kurnazlığı” olarak değerlendirdi.

MHP genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Irak’a operasyon için askerden talep gelmesi halinde Meclis olarak yasal destek verecekleri şeklindeki açıklamasını “AKP kurnazlığı” olarak değerlendirdi. Şandır, AKP’yi PKK’ya zımnen destek vermekle de suçladı.

Şandır yaptığı yazılı açıklamada, PKK’nın eylemlerini artırdığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın PKK’ya yönelik askeri operasyon yapılması sorumluluğunu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üzerine attığını ileri sürdü. Şandır, Genelkurmay Başkanı’nın 12 Nisan’da yaptığı konuşmayı anımsatarak, “Genelkurmay Başkanı’nın 12 Nisan’da basının önünde konuştukları Türkçeydi ve gayet açıktı, herkes anladı. Başbakan ve AKP yönetimi anlamamış görünüyor. Açıklamayı üzerine almıyor, gereği için görevini yapmıyor ve topu taca atıyor. Aslında PKK’ya zımnen destek veriyor, zaman kazandırıyor” dedi.

Başbakan’ı ‘AKP kurnazlığı’ yapmakla suçlayan Şandır, yaşanan her şeyden AKP sorumludur, akan kanın sorumlusu Başbakan’ın kendisidir” görüşünü diye getirdi.

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.