meyveli baklava da yapıldı

meyveli baklava da yapıldı

Karaköy Güllüoğlu Baklavacılık Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, meyveli baklava çeşitlerinin müşterilerin tavsiyeleriyle üretildiğini söyledi.

Bora Özgen - Türkiye Turizm

Karaköy Güllüoğlu Baklavacılık'ta müşterilerin beklentilerine uygun baklava üretim çalışmaları sürüyor. Diyabetlilere yönelik, düşük kollestrollü, kuvvet macunu formüllerinin ardından yaz mevsimine uygun meyveli baklavalar, müşteriyle buluştu.




Karaköy Güllüoğlu Baklavacılık Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, meyveli baklava çeşitlerinin müşterilerin tavsiyeleri doğrultusunda üretildiğini söyledi.

Daha önce elmalı ve çilekli baklava ürertimine başlayan Karaköy Güllüoğlu, şimdi de bunlara kaysılı, portakallı ve vişneli olanlarını ekledi. Karaköy Güllüoğlu Baklavacılık'ın Karaköy'de bulunan imalathanesinde yeni çeşitleri tanıtan Nadir Güllü, yeni çeşitlerin müşterilerin beklentileri doğrultusunda üretildiğini söyledi. "Meyveli baklavalarda baklava harcına taze mevsim meyveleri ve iç rahatlatıcı baharatlar kattık. Meyvelerin tadı ve hoş aroması baklavanın lezzetine lezzet katıyor." diyen Güllü, meyveli baklavanın tarifine 18. yüzyılın sonlarında da rastlandığını söyledi.

Güllü bu konuda, " Biz unutlulmuş bir tarifi alıp yeni tatlar üretmeye çalışıyoruz." dedi.

Nadir Güllü, baklavaya yeni tatlar kazandırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 



Türkiye’de ilk kez diabetliler ve diyet yapanlar için Diabak light baklava’yı, yine Türkiye’de ilk kez düşük kolesterollü, kalp dostu, Medibak zeytinyağlı baklava’yı ve kuvvet macunu formüllerinin baklavaya uyarlanması olan Hekimbaşı baklavası’nı üreten Karaköy Güllüoğlu, şu sıralar meyveli baklava çeşitleri üzerinde çalışıyor.

Daha önce elmalı ve çilekli baklavalar çıkmıştı. Şimdi bunlara, kayısılı, portakallı, vişneli baklavalar eklendi.

Kışa doğru, mevsim meyveleri ile, yeni çeşitler de çıkacak.

Meyveli baklavalarda, baklava harcına taze mevsim meyveleri ve iç ferahlatıcı baharatlar katılıyor. Meyvelerin tadı ve hoş aroması, baklavanın kendine has lezzetine lezzet katıyor.




Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, meyveli baklavanın bir fantezi olmadığını belirterek şunları söyledi:

 “Meyveli baklava, Türk mutfağı için yeni bir şey değil. 1800’lerde yazılmış yemek kitaplarında meyveli baklava tariflerine rastlanıyor. Biz, unutulmuş bu tarifleri esas alıp, yeni çeşitler üretmeye çalışıyoruz. Baklavada çeşitlenme, zaten ya yufkanın kullanılış biçimi ya da baklavanın içine konan harç ile ilişkilidir. Yufkanın, sarma, dolama, katlama gibi biçimlerde kullanılışı ile, şubiyet, saray sarması, fıstıklı dolama, bülbül yuvası, gelin bohçası gibi çeşitler oluşmuştur. Bizim de benim adımı taşıyan “nadir dolama” diye bir çeşidimiz var. Meyveli baklavada çeşitlenme, baklavanın harcına bağlı. Fıstıklı, cevizli baklava gibi... Bugüne kadar bir çok taze meyveyi harç olarak kullanmayı denedik. İstediğimiz sonucu, şimdilik çilek, elma, kayısı, portakal vişnede elde ettik. Baklavanın kendine has lezzetini kaybetmeden, meyvenin tadını ve aromasını vermek önemli. Denemelerimiz devam ediyor. Kışa doğru yeni meyveli çeşitlerimiz çıkacak. Geleneksel baklavacılığa çeşit zenginliği kazandırmak istiyoruz.”

 

Porsiyonda 4 adet baklavayı su dahil 3 YTLden paket servisini ise kg mı 20 ytl den satışa sunucağız. Uzak doğudan ilginin çokluğu üzerine ve istek üzerine meyvalı baklava ürettik yalnız bu meyvalı baklavanın raf ömrü kısadır imalattan hemen sonra tüketilmesi gerekmektedir.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.