METROBÜS KİRALARI DÜŞÜRDÜ

METROBÜS KİRALARI DÜŞÜRDÜ

Mutlu Akça-Anadolu Emlak; "Metrobüs Şişli'deki kiraları düşürdü."

2006’dan beri emlakçılık yapıyorum. Burada kendi dairem de vardı. Buraları eskiden hep gecekondu semtiydi. İnsanlarda Gülbağ deyince bugünkü Kuştepe imajı akla geliyordu. Şimdi bu imaj ortadan kalktı ve Gülbağ değer kazanmaya başladı. Bir kere Mecidiyeköy konum itibariyle merkezi bir konumda olduğundan dolayı bütün finans, alışveriş ve iş merkezlerini bünyesine çekiyor.

ŞİRKET VE ÇALIŞANLAR AĞIRLIKTA

Burada birçok şirket var hepsinin de çalışanı var. Bu durumun hem çalışan hem şirket için avantajları var. İnsanlar işleri yakın olsun diye buradan ev almak ya da kiralamak istiyorlar. Metrobüs en başta buradaki kiraları düşürdü ama insanlar metrobüsle yapamayınca tekrar buraya yüklenmeye başladılar. Şuanda kiralığı bırakın satılık ev bile bulmakta bile sıkıntı var.

%80’İ KAÇAK YAPILAŞMA

Gülbağ’ın en büyük sıkıntısı otopark ve çocuk parkı. Nüfusu çok fazla. Bir binada en az 20 daire var. Dolayısıyla park yeri sıkıntısı oluyor. %80’i kaçak yapılaşma yani fazla kat çıkılmış binalar çoğunlukta. Kat irtifaklı yerler ana cadde üzerindeki binalar ile yeni yapılan binalarda var.

ORTA SINIF ÇOĞUNLUKTA

Genellikle çalışan orta sınıf kesim oturuyor burada. En ucuz kira 700 lira. Geçinebilmesi için en az 1.5,2 milyar maaş alması lazım bir kişinin. Memur, çalışan, alt düzey yönetici, çalışan aileler çoğunlukta. Bazen evini satıp ya da kiraya verip buradan ev alan ya da kirada oturan insanlar oluyor.

KÖTÜ İMAJI SİLİNMİŞ DEĞİL

Eski Gülbağ’dan daha iyi şimdiki algı ama tamamen eski imajı silinmiş değil. Burada insanlar sıkıntı yaşamazlar. Tek yaşayan bayan memur ya da öğrenciye de ev verdim burada ama hiçbir sıkıntı ya da şikâyet duymadım. Gülbağ o anlamda çok temiz.

ASIL GÜLBAĞLILAR TAŞINDILAR

Gülbağ’ın asıl yerleşik nüfusu burada zenginlediler. O zaman en fakir olanının bile şuanda 3 4 dairesi var. Gecekondu sahiplerinin hepsi evlerini müteahhite verdi. Karşılığında 3,4 tane daire aldılar. Eski Gülbağlılarda Anadolu’dan göç ederek buraya gelmiş zamanla sefaletten ve buraların gelişmeye başlamasından dolayı evlerini müteahhite vermek zorunda kalmış insanlardır. Zamanla içlerinden işlerini kurup memleketine dönenler de odu burada yaşamaya devam edenler de oldu.

ÇOCUK PARKI YOK

Gülbağ’ın sıkıntısı çocuk parkının olmaması. 300 400 metrekarelik ufak bir alan var bütün insanlar oraya doluşuyor nişan töreni varmış gibi oluyor. 2 tane de salıncak konmuş çocuklar hep sıra kavgası yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.