merve Kavakçı'nın adayları

merve Kavakçı'nın adayları

FP milletvekili olarak Meclisi'e giden ancak Ecevit'in baskısıyla yemin edemeyen Merve Kavakçı, AK Parti'ye milletvekilliği için 5 isim önerdi. İşte Kavakçı'nın aklındaki isimler:

Merve Kavakçı'nın köşe yazısı

AKP; Ilıcak, Göktürk, Mağden, Önal ve Hatemi’yi davet etmeli

Bu seçim, kadınların seçimi olacakmış... Doğrudur. Başbakan bunu iki sene önce söylemişti zaten... “Yüzde otuz kadın kontenjanı olacak partimizin” demişti.

Bence AK Parti herkesi şaşırtmalı.

Öyle yüzde otuz, kırk değil; partisinin yarısını kadınlara temsil ettirmeli...
İsveç’i yakalamalı. Bununla da kalmamalı. Bakanlıkların yarısına kadınları atamalı.
Herkese, evet herkese; yani hem Doğu’ya, hem Batı’ya örnek olacak bir tablo çizmeli.

Dünyayı şaşırtmalı, şoke etmeli. Bu, dışarıda ancak itibarımızı artırır. Arada sırada çatlak ses çıkarıp AKP’yi bildikleri bir çerçeveye oturtmaya yeltenenlere iyi bir cevap olur. Türkiye içerisinde ise kadınların gözünde AKP’yi yüceltir...

Meydanlara dökülenleri kastetmiyorum, tabii. Onları hiçbir şey iflah etmez çünkü; kulakları duymaz, gözleri görmez olmuş onların artık... Evet, AKP bunu yapmalı...
Hem de CHP’ye, MHP’ye vs. meydanı bırakmayacak şekilde yapmalı. Zaten onlar böyle bir şeyi göstermelik ötesinde yapamazlar. Bunu kötüleyici bir ifade olarak söylemiyorum.

Yapılanmaları buna müsait değil, çünkü. Ama AKP öyle değil. Bu fikre kafası yatabilecekleri hemen zihinde sıralamak mümkün...
Kalifiye, bu ülke için hizmet edecek kapasitede kadınımız yok mu sanki? Var.
Öyleyse bu kadar basit bir “taktik” (de olsa) neden göz ardı edilir?

Bu listenin başında yazarlar Nazlı Ilıcak, Gülay Göktürk, Perihan Mağden, Ayşe Önal ve Avukat Kezban Hatemi gelmeli. Hepsi düşünceleri ve çalışmalarıyla bu ülkeye hizmet etmiş insanlar. Duruşlarının çilesini çekmiş kadınlar...
Anlayan ve anlatan kadınlar. Benim en önemsediğim ortak yanları ise, zeki kadınlar olmaları. İşlerini ciddiye alan profesyoneller. AK Parti’ye değer katarlar.

KÂRSIZ SİYASET

Erkan Mumcu, dün bir kanalda açıklama yapmış: Genelkurmay muhtırasında geçen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili cümleleri kastederek, “Bunlardan başka verilecek örnek mi yoktu kardeşim!” diyerek tepki göstermiş. Biraz ayıp olmuyor mu?.. Zekâmıza hakaretten?..

Muhtıra nitelikli açıklama yapılmış 27 Nisan gecesi. Aradan geçmiş beş gün, bu arada muhtıra fırsatçılığıyla cumhurbaşkanlığı demokratik seçim sürecine köstek olunmuş, şimdi din üzerinden dindarlara kaş göz ediliyor, sadece ayıp oluyor.

BİR SİZ EKSİKTİNİZ, BUYURUN

Mesut Yılmaz dönüyormuş... Siyasete. Tabii efendim, dönsün. Onun başı kel mi? O da gelsin, kene(t)lensin bir yere. Ya Tansu Çiller? O da dönmeli. Hatırı kalmamalı.

Hatta istemezse, yalvar yakar döndürülmeli. Şöyle gözümüzün önünde olsunlar ikisi de. Gözden de, “hafızadan” da ırak olmasınlar. ANAP ve DYP’nin nereden geldiğini, şimdiki DP’nin temelinde ne yattığını unutursak bize hatırlatırlar. Hoş gelsinler.



VAKİT


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.