Mehmet Tekin: ‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yalnız!’ dedi

Mehmet Tekin: ‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yalnız!’ dedi

Şehri İstanbul Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin, gazetedeki köşe yazısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yalnız olduğunu kaleme aldı.

“İMAMOĞLU İLE İLGİLİ YAZDIKLARIM BİLGİDİR”

Tekin, Şehri İstanbul Gazetesi’nde, ‘Ben, Dünya kenti İstanbul’un adı üzerinde ‘Büyük’ şehrin belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun, yalnız, hem de yapa yalnız olduğunu düşünüyorum. Düşünmekle de kalmıyor, bana gelen bilgiler ve yaşanan olaylardan dolayı net olarak söylüyorum. Evet, Ekrem İmamoğlu yalnızdır. Bunların detaylarına girerek polemik yaratmak istemiyorum’ dedi.

“DÜNYA İSTANBUL’U İSTANBULLULARDAN DAHA İYİ BİLİYOR”

Tekin, yazısının amacının ne olduğunu ve İstanbul ile ve İstanbul’da yaşananlarla ilgili de bir saptama da yaparak; Dünya’nın dört bir tarafından gelen insanların, İstanbul’u İstanbullulardan daha iyi bildiği ve yaşadığı vurguladı. Tekin, İstanbullularında en az yabancılar kadar, İstanbul’da yaşayanların İstanbul’u bildiği ve yaşadığı bir sürece gelinebilmesini temenni etti.

“CHP’Lİ BAŞKANLARIN YETERİNCE ÇALIŞMADIĞINI İDDİA ETTİ”

Tekin, ‘30 Mart yerel seçim süresinde, İstanbul’daki ilçe seçimlerinde aday olan başkanların çalışmalarına ve tempolarına bir bakın’ diyerek yazısına devam etti.

Yerel seçimlerden sonra, İBB seçimleri iptal oldu. Sonra da tekrar bir seçim sürecine girildi. Şimdi, sizden ricam, bu ikinci seçimlerde, ilçenizde CHP’li belediye başkanlarının Ekrem İmamoğlu için çalıştıkları tempoya bir bakmanız yetecektir. Tabiki, görmek isteyenler görecek, anlamak isteyenler de anlayacaktır.

“ASKIDA FATURA KAMPANYASINA LAYIKIYLA DESTEK GELMEDİ”

Ekrem İmamoğlu, bu ‘Askıda Fatura’ ödemesi kampanyasını 4 Mayıs’ta başlattı. O süreçte İBB ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşamaktaydı. İBB meclisi Ekrem İmamoğlu’na kredi vermiyor. İstanbullular sokağa çıkamıyor, çalışanlar işine gidemiyor. Ciddi bir kriz yaşanıyordu.

Tüm bu yaşananlara bir de İBB’nin en büyük gelir kaynağı olan İSKİ, İGDAŞ gibi fatura ve vergi gelirleri de ödenemez hale gelince sıkıntı iyice büyüdü. Bir taraftan İstanbullu perişan, diğer taraftan da İBB perişan. Dolayısıyla da İmamoğlu perişan.

Diğer taraftan da sosyal belediyecilik gereği, İstanbullu Ekrem İmamoğlu’ndan da ciddi anlamda yardım ve destekler beklemekte.

“ASKIDA FATURA, EKREM İMAMOĞLU’NU KURTARAN BİR PROJE”

İmamoğlu tüm bu sıkıntılar içerisinde kıvranırken bu ‘Askıda Fatura’ ödemesi projelendirildi. Bu proje hem İBB’yi, hem Ekrem İmamoğlu’nu, hem de ihtiyaç sahiplerini kurtaran bir proje oldu.

İBB’yi ve belediyeciliği biraz bilenler beni anlayacaktır. Bu proje kesinlikle ve kesinlikle, İBB’yi, Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’u kurtaran bir projedir.

“4 MAYIS’TA BAŞLAYAN PROJE LAYIKIYLA SAHİPLENİLMEDİ”

Evet, bu proje 4 Mayıs’ta başladı. Peki, böylesine önemli ve hayati bir projeye, Ekrem İmamoğlu’nu kurtarıcı gibi gören, İstanbul’daki CHP’li ilçe belediye başkanları ne kadar destek verdi? İnanın hakkıyla destek vermediler.

Eğer ilçe belediyeleri tam anlamıyla destek vermiş olsalardı, inanın hem İBB, hem Ekrem İmamoğlu hem de İstanbul’da ihtiyaç sahibi tüm İstanbullu rahatlayacaktı.

“MECBURİYETTEN YENİ YENİ DESTEK VERİLMEYE BAŞLANDI”

Evet, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar da olsa İmamoğlu’nun gerçek dostları var. Bu dostları baktılar ki, ‘Askıda Fatura’ kampanyası başlayalı 25 gün olmuş, belediye başkanlarından elle tutulur ve yürekten bir destek yok. Hemen olaya müdahale ettiler.  

Ve CHP’li belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından, ‘Askı Fatura’ ödemesi yaptığını açıklayan ve destek çağrıları yapar duruma geldiler. Yani bir uyarı ve ikaz gelmemiş olsa idi, aynı tas aynı hamamdı. Tabiki, yine bir elin beş parmağını tamamlamayacak başkanları hariç tutuyorum.

“İMAMOĞLU’NDAN ÇOK ŞEY BEKLENDİĞİNİ BİLİYORLAR”

İşte, aynı bu belediye başkanları, kendi ilçelerinde ne kadar ağır iş varsa, tümünü Ekrem İmamoğlu’ndan bekler haldeler. Tüm bu ağır işleri de yine Ekrem İmamoğlu’na yaptırıyorlar.

Ekrem İmamoğlu mecbur, çünkü İstanbullu İmamoğlu’ndan çok şey bekliyor. Bunu da o belediye başkanları biliyor. O mecburiyetten dolayı da, ilçe belediye başkanları Ekrem İmamoğlu haricinde elle tutulur bir icraat yapmıyorlar.

“BİRİLERİ CAN DERDİNDE, BİRİLERİ İSE ET DERDİNDE”

Velhasıl-ı kelam, birileri can derdinde, birileri de et derdinde! Evet, sadece bir iki örnekle birtakım tespitleri sizlerle paylaştım.

Bunun yanında da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yalnız değilsin diyen ciddi bir halk kitlesi var. Bu inkar edilemez. Ben burada yalnızlıktan bahsederek, o saf ve dürüst kitleyi yok sayıyor değilim.

Ama, İmamoğlu’nun ihtiyaç duyduğu ve yürüdüğü bu dikenli yolda olması gereken, hatta olmazsa olmaz unsurlar yalnız bıraktığından bahsediyorum.

“YILLAR SONRA EKREM İMAMOĞLU, ANILARINDA YAZACAK”

Yıllar sonra Ekrem İmamoğlu, bu yaşadıklarını, adına anıları diyerek paylaşacak. Biz de bunu okuyacağız. Diğer tüm kritik süreçlerde, kritik görevlerden bulunanların yaptığı gibi.

Bunu bir kenara da not edin lütfen!   

Ben bunları yazarken, İmamoğlu taraftarı veya İmamoğlu yalakası veya İmamoğlu karşıtı bir gözle ve düşünceyle yazmıyorum.

“BİRİLERİ DE GÖRDÜKLERİNİ VE GERÇEKLERİ YAZMALI”

Hayatının çeyrek asırlık ömrünün tamamını, yerel bir gazeteci olarak yaşamış, doğruların peşinde koşmuş, yanlışların da karşısında olmuş ve bu uğurda da ağır bedeller ödemiş, İstanbul aşığı biri sorumlu bir birey, vatandaşlık gereği zorunlu bir vatandaş ve tarafsız ama gerçekten tarafsız bir gazeteci olarak, tarihe bir not düşmek adına bir tespitimi kalem aldım.

“İSTANBUL’A YAKIŞIR BİR İSTANBULLU İÇİN”

Bilinçli bir topluluk haline gelebilmek, sözde değil özde bireyler olabilmek, sevgiyi de, inançları da, dostlukları ve düşmanlıkları da insan gibi yaşar hale gelebilmek, sonra da bu çarpık düzeni ve bu düzeni kuran düzenbazların da yok olduğunu, çarpık ilişkilerin de yaşanamaz hale geldiğini gördüğümüz bir İstanbul umudu ve temennisi ile..   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.