Mehmet Öztürk: “Muammer Keskin beceriksizliğinin üstünü pandemiyle örtüyor!”

Mehmet Öztürk: “Muammer Keskin beceriksizliğinin üstünü pandemiyle örtüyor!”

Ak Parti Şişli Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, pandemi sanki sadece Şişli’de varmış gibi, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in tüm yapamadıklarının, beceriksizliklerinin ve yanlışlarının üstünü pandemi bahanesiyle kapatmaya çalıştığını söyledi.

Mehmet Öztürk, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in sordukları sorular karşısında net cevaplar vermediğini ve sürekli geçiştirdiğini söyleyerek hizmet aşklarının olmadığını belirtti.

Keskin’in mal ve hizmet alımlarının olduğu doğrudan alımlarla ilgili de yine geçiştirme cevaplar verdiğini söyleyen Öztürk, Muammer Keskin’in sadece konuştuğunu ve bir üretim yapmadığının altını çizdi.    

“YOKSULLUKTAN DİYOR, İSTİHDAMLA İLGİLİ ÇALIŞMASI YOK ”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumunda yoksulluktan bahsetti. Seçilmiş olduğu tarihten bu zamana kadar işsizlere yönelik hangi istihdam projelerini geliştirmiştir sormak gerekir.

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN ESAMESİNİ GÖREMİYORUM”

Şişli gelir açısından İstanbul’un en zengin ilçesi olmasına rağmen bu zor dönemlerde fakir, fukaranın ihtiyaçlarına bir katkı yapılmamıştır. Ben halkla iç içe olan biri olarak Şişli Belediyesi’nin bir esamesini göremiyorum.

“ÇELİŞKİLERLE İLGİLİ SORULARIMIZI SÜREKLİ GEÇİŞTİRDİ”

Bütçedeki çelişkiye değinmek gerekirse başkana sormamıza rağmen sürekli geçiştirdi. Şimdi tekrar soruyorum. Bütçe rakamlarının gerçekleşme oranlarının çok düşük olmasına rağmen bütçe miktarı neden yüksek tutuluyor. Biz bu güne kadar bu sorumuzun cevabını alabilmişi değiliz.

“MAL VE HİZMET ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI”

Mal ve hizmet alımı çelişkisine gelirsek. Bütçe sunumunda grafiklerle birtakım ayrıntılara girilmiş ne yapılmak istediği anlatılmaya çalışılmıştır. Ama mal ve hizmet alımı ile ilgili grafiklerde bir açıklama yapılmamıştır. Sayın başkan 450 milyon gibi bir rakamı mal ve hizmet alımı diyerek yüzeysel bir ifadeyle geçiştirilemez.

“ŞAŞILACAK BİR BÜTÇEYLE ÖVÜNMEKTEDİR”

Şaşılacak ve hayret edilecek bir durum var ki, bütçede hedefin %30 sapmasına rağmen böyle bir bütçeyle övünmektir. Bütçenin gerçeği 500 milyon lira olması gerekirken 700 milyon olarak belirledik ifadesi bu çelişkiyi ortaya koymaktadır.

“PANDEMİYLE BECERİKSİZLİĞİNİN ÜSTÜNÜ KAPATIYOR”

Pandemide oluşan salgın hastalık sadece Şişli ilçesinde mi var? Sayın meclis üyeleri soruyorum; bu yönetim her seferinde pandemiyi bahane ederek, yapamadıklarının beceriksizliklerinin ve yanlışlarının üstünü kapamaya çalışıyor.

“POPÜLİST YAKLAŞIM KİMSENİN HAKKI VE HADDİ DEĞİL”

Emeği ile alın teri ile çalışan işçilerimizin üzerinden popülist davranışlarda bulunmak kimsenin hakkı ve haddi de değildir. Çalışan arkadaşlarımızın rakamsal anlamda en iyi maaş aldıkları kurumlardan biri de belediyelerdir. Bu diğer belediyelerde de böyledir.

Asgari ücret üstünden ödeme yapılıyor gibi popülist söylemlerde bulunulması çalışanlarımıza karşı haksızlık yapmaktır.

“EN YÜKSEK VERGİ ÖDENİYOR, BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA”

Emlak vergileri miktarının komşu belediyelere göre en yüksek bir ilçe olmamıza rağmen Şişli Belediyesi’nin borç batağında yüzmesini Şişli halkımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

“SÜREKLİ KENTSEL DEMÖNÜŞÜM DİYOR AMA ÇALIŞMA YOK”

Kentsel dönüşümle alakalı olarak Sayın Başkanımız 2019’da seçildiği ilk günlerde yaptığı konuşmalarından biri de ‘Neye mal olursa olsun kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz’ beyanıdır.

Sayın Keskin, 2020 yılı geçti yine aynı söylemler. 2021 yılı bütçe konuşmalarında yine aynı söylemlerle kentsel dönüşümü yapacaklarını beyan etti. Ama kentsel dönüşüm konusunda en ufak bir çalışma yoktur.

“HİZMET AŞKI BU YÖNETİMDE YOK”

Yıllar çabuk geçiyor. Sayın Başkan inşallah 2024’e kadar proje hazırlayacak diye ümit ediyoruz.

Geçen senede vurgulamıştım. Kentsel dönüşüm çalışması ve uygulaması bilgi ister, cesaret ister, özveri ister, en önemlisi de hizmet aşkı ister. Görüldüğü üzere de bu yönetimde bu hizmet aşkı yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.