Mehmet Kırmızı, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Mehmet Kırmızı, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Seçim İşlerinden sorumlu olan Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

MEHMET KIRMIZI KİMDİR?

1988 Fatih doğumlu olan Mehmet Kırmızı 2010 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Aynı zamanda bir süre Londra’da Malvern College Of London ’da eğitim gördü. Avukatlık stajının ardından Serbest Avukatlık yapmaya başlayan Kırmızı, 2012 yılından itibaren kendisine ait ofiste avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Aslen Şanlıurfalı olan Kırmızı, Şanlıurfa Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şanlıurfa Derneği Genel Sekreterliği görevini halen sürdürmektedir.

Siyasi geçmişinde 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Seçim İşleri Hukuk Komisyonu Gaziosmanpaşa Koordinatörlüğü ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Seçim İşleri Hukuk Komisyonunda Gaziosmanpaşa Koordinatörlüğü, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Strateji ve Mevzuat Komisyon Üyeliği, 5.Olağan Kongre ile İstanbul İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde İl Seçim İşleri Komisyon Üyeliği ve 2.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Hukuk ve Mevzuat Sorumluluğu, 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde İl Seçim İşleri Komisyon üyeliği ve 2.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Hukuk ve Mevzuat Sorumluluğu, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerinde İl Seçim İşleri Komisyon üyeliği görevini üstlenmiştir. 30 Ocak 2019 tarihi itibariyle İl Seçim İşleri Başkanlığına atanmıştır.

Evli ve bir çocuk babası olan Kırmızı, trekking ve hiking sporlarıyla ilgilenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.