Mehmet Fırat: Toplum kandırılıyor

Mehmet Fırat: Toplum kandırılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, toplumu kandırmak isteyenlerin, rejim ve laiklik meselelerini ortaya attıklarını belirterek, ''Cumhuriyeti kuran bu irade, Cumhuriyeti başkasına bırakacak kadar zafiyet içinde değil'' dedi.

Fırat, Adana'da düzenlenen, partisinin milletvekili adayları tanıtım toplantısında, 22 Temmuzdaki seçimlerin sadece milletvekili belirlemekten ibaret olmadığını, 1950'li yıllarda olduğu gibi ''Yeter Söz Milletindir'' sözünün geliştirilerek gerçekleştirilecek bir dönem olacağını vurguladı.

 Demokrasi ve hukuk devleti kavramlarına bazılarının tahammül edemediğini savunan Fırat, şunları kaydetti: ''Toplumu kandırmak isteyenler rejim ve laiklik meselelerini ortaya atıyor. Cumhuriyeti kuran bu irade, cumhuriyeti başkasına bırakacak kadar zafiyet içinde değil. Bu seçim, vatandaşın özgür bir şekilde yaşamasının seçimi olacaktır. Halkın büyük bir kesiminin demokrasiye sahip çıktığını görüyoruz. Ancak bu dönemde psikolojik bir savaş başlatıldı. Bizi bile birbirimizden şüphelenir hale getirebilirler. Bir an bile tereddüt etmeyerek psikolojik savaşın etkilerini kırabiliriz.''

Fırat, genel ve yerel idare döneminde AK Parti'nin önemli başarılara imza attığını, her bölgede, her alanda yeni bir çalışmanın başlatıldığını, ''taş üstüne taş'' konulduğunu söyledi. Gelecek iktidar döneminde de başarılı çalışmalara imza atacaklarının sözünü verdiklerini dile getiren Fırat, ''Hiç kimse, en koyu muhalefet bile 4,5 yıllık dönemimizde yanlış yaptığımızı söyleyemez. Tabii ki Türkiye'nin problemleri bitmedi. Zaten bunun için yeniden iktidara talibiz'' dedi.

Fırat, yapılamayanları, yeniden iktidara gelerek tamamlamak istediklerini, bu nedenle parti içindeki kırgınlıkları ve çekişmeleri bir yana bırakarak hedeflerin halka anlatılması gerektiğini bildirdi. Bireysel kavgaları öne çıkaranları tarihin affetmeyeceğini anlatan Fırat, herkesin ülkesi ve bölgesi için çalışması, en iyiyi başarmak için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

-MİLLETVEKİLİ ADAYLARI-

Fırat, Adana'dan 97 kişinin milletvekili adaylığı için başvuruda bulunduğunu, ancak bunların tamamının listeye girmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Adayların hepsinin partiye yakışır ve başarılı bir çalışma göstereceği inancına sahip olduklarını anlatan Fırat, şöyle devam etti: ''Aday adaylarının hepsi milletvekili, bakanlığa layıktı. Ancak fiziki ve yasal olarak her şeyi sınırlandırmak zorundasınız. Herkes milletvekili olamıyor. Bu olamayacakları anlamına gelmez, sadece, fiziki olarak şu anda mümkün değil. Listeye giremeyenlerin önümüzdeki dönemde bu listelerde yer alıp daha iyi yerlerde hizmet etmelerini arzuluyorum.

-KENDİSİ HAKKINDAKİ İDDİALAR-

 Fırat, sürekli olarak kendisi hakkında yanlış ifadelerin yazılıp söylendiğini savundu. Milli mücadele kahramanı, milletvekili, İstiklal Madalyası sahibi Hacı Bedir Ağa'nın torunu olduğunu vurgulayan Fırat, şunları söyledi: ''Dedem hem milletvekilliği hem komutanlık yaparak, İstiklal Madalyası sahibi oldu. Amcam da 1945 yılında Demokrat Parti milletvekilliği yaptı. Ben ailede TBMM'de bulunan 5. kişiyim. Benim geçmişimle, ailemle ilgili doğru olmayan şeyler anlatılıyor. Aslında benim üzerimden AK Parti'ye saldırılıyor. Benle ilgili söylenen her söz, bana değil, doğrudan doğruya partiye yöneltilmiş psikolojik savaşın parçasıdır. Mir Mehmet ismi de 1500'lü yıllarda Anadolu'da yaşamış ve ölmüş 16. dedemin adıdır.'' Toplantıya, adaylar Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Vahit Kirişçi, Ali Küçükaydın, Ahmet Emre Bilgili, Burhan Ülger, Elif Uçar, Mahmut Çelikcan, Kürşat Akpınar, Bekir Sarı, Aysel Gülbahar ve Kamil Yıldırım ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ve çok sayıda partili katıldı.

(aa)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.