Mehmet Ali Tüy, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi

Mehmet Ali Tüy, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi

Mehmet Ali Tüy, CHP’den Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Mehmet Ali Tüy kimdir? Nereli? Ne iş yapar?

Mehmet Ali Tüy, aynı zamanda da İBB Meclis Üyesidir

MEHMET ALİ TÜY KİMDİR?  

1 Mart 1954'te Adıyaman'da doğdu. Memleketinde sürdürdüğü çocukluk yıllarının akabinde Istanbul'a yerleşip, eğitimini İstanbul'da tamamlasa da her zaman Adıyaman ve Güneydoğu bölgesine uzak durmadı.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında kuruculuk ve başkanlık yapan ve 20'ye yakın Adıyaman Derneği'nde aktif görev üstlenen TÜY, bölgenin sevilen ve saygı duyulan kişilerinden biri olmayı başardı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Mehmet Ali TÜY, felsefe alanında yaptığı çalışmalar ve toplum sosyolojisi üzerine tezleri ile de bilinmektedir. İnsan, özgürlük, demokrasi, bireysel hak ve hukuk konularında özel bir duyarlılığı olan TÜY, çocuklar için de çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Toprak Iskan Müdürlüğü'ne bağlı memur olarak iş hayatına başladıktan sonra, ticarete atılmış ve kurduğu Egitim-San firması ile eğitim gereçleri üreterek pek çok okula malzeme tedariği yapmıştır.

Şişli Belediyesi'ne Fatma Girik döneminde Gelirler Müdürlüğü yaparak giren Mehmet Ali TÜY, belediyecilik konusunda da uzmanlaşmış olup, Mustafa Sarıgül ile 8 sene görev aldığı Şişli'de 3.5 yıl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

2014 seçim sonuçları neticesinde Beşiktaş Belediyesi'ne geçen TÜY, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı olarak mesleki kariyerini sürdürmektedir.

Dogu ve Güneydoğu ekonomi ve siyaset dünyasında da yakinen tanınan Mehmet Ali TÜY, bölgeye pek çok çocuk parkı ve eğitim desteği sağlamış olup, Şişli-Diyarbakır Sur ve Beşiktaş-Hakkari Kardeş Şehir projelerine de imzasını atmıştır.

Basında çok ses getiren Kürt Raporu'nu hazırlayıp siyasi otoriteler ile paylaşmasının ardından büyük ses getirmiş olan deneyimli bürokrat, hali hazırda yerel yönetimlerle ilgili yeni bir çalışma sürdürmektedir.

Evli ve biri doktor, diğeri mühendis olan iki çocuğu olan TÜY, kültürünü ve geçmişini unutmadan ve bu özelliğini, devlet kurumları tecrübesi ve siyasi öngörüsü ile harmanlayarak topluma faydalı olmaya çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.