Medyada Yeni Patron

Medyada Yeni Patron

Serdar Turgut, değişikliklerden sonra Türkiye'nin en büyük medya patronunu açıkladı.

Akşam Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut,"Eskiden en büyük patron olarak Aydın Doğan bilinirdi" dediği yazısında son değişikliklerden ve el değişmelerden sonra ortaya çıkan Türkiye'nin en büyük medya patronunu açıkladı.

Bizim sektörde bu kadar fazla ürkütücü insanın çalışmakta olduğunu doğrusu ben bilmiyordum. Yaklaşan seçim nedeniyle ekranlarda tartışma programları canlandı ya hepsi ortalığa döküldü.

Çoğunu önceden tanımadığım bu insanların ağızlarından bal akıyor, seçimde ne olur diye soruyorsunuz bunlara; 'Seçime gelmeden önce başka şeyler de var' diye başlıyorlar savaştan, iç bölünmeden, kalkışmadan filan bahsetmeye.

Bütün bunları sanki tarım reformu üzerinde konuşurcasına büyük sakinlik içinde anlatıyorlar. Normal kalmaya çalışan insanların bunları dinlerken ruh sağlıklarının bozulmaması mümkün değil. Bu arada ekrana çıkan emekli paşaların bu sivil gazetecilerden çok daha ılımlı kaldıklarını da belirtmek istiyorum.

Hazır bizim sektörden bahsetmeye başlamışken sektörümüzdeki patronaj yapısının nasıl da radikal biçimde değiştiğini umarım fark etmişsinizdir.

Eskiden en büyük patron olarak Aydın Doğan bilinirdi. Son değişikliklerden ve el değişmelerden sonra Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin en büyük medya patronu olarak ortaya çıktı.

Onun gazeteleri ise şunlar: Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta.

Televizyon şirketleri ise: CNN Türk, Kanal D, Star televizyonu ise yan kuruluş. Yazılı basında yan kuruluş olarak gazetelerde de Star, Sabah var. Bunlara yan ürünler de diyebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Berlusconi ile arkadaş olmak Erdoğan'a ilginç fikirler vermiş olmalı. Ben bir basın çalışanı olarak sektörümüze muhteşem bir giriş yapan yeni patrona hoş geldin diyorum ve hayırlı olsun diyorum. Eski patron Aydın Doğan'ın bu kadar büyük gücü aniden kaybetmesi üzerine fikirlerini herkes merak ediyor çünkü dünya basın tarihinde onun başına gelenler gibisi hiç olmadı.

SERDAR TURGUT


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.