Mediha Şen Sancakoğlu Sevenleriyle Buluşuyor

Mediha Şen Sancakoğlu Sevenleriyle Buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ tarafından organize edilen “Yaşayan Besteciler” programı çerçevesinde 26 Mayıs 2007 Cumartesi günü Saat 20: 00’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Mediha Şen Sancakoğlu ve eserleri ü

İbrahim Şirin tarafından yönetilen ve İlkim Karaca tarafından sunumu yapılan etkinlikte Vedat Çetinkaya ve Esma Başbuğ gibi solistler şarkı söyleyecekler.

Mediha Şen Sancakoğlu kimdir?
Klasik Türk Müziği’nin sevilen sesi Mediha Şen Sancakoğlu, 1990 yılında çok sevdiği ağabeyinin amansız hastalığı nedeniyle duyduğu üzüntü sonucu şiir yazmaya, akabinde de beste yapmaya başladı. Usta sanatçının beste sayısı yediyüzü geçmiştir.
1941 yılında Babaeski’de doğan Mediha Şen Sancakoğlu, 1968 yılında sanatçı sınavına girerek İstanbul Radyosu’nda solo programlara başladı. 1970 yılında sahne çalışmaları ile birlikte pek çok 45’lik ve uzunçalar plak doldurdu. İkisi 45’lik ve biri uzunçalar olmak üzere üç altın plak ödülü aldı. 16 yıl içinde ikibinin üzerinde hece vezni, beşyüzün üzerinde de aruz vezni olmak üzere şiir yazan Sancakoğlu; yediyüzün üzerinde de beste çalışması gerçekleştirdi. Bu bestelerin 250’den fazlası TRT repertuarındadır. Mediha Şen Sancakoğlu; bestelerinde 31 ayrı makam, 14 değişik usul kullanmış; 1995 yılında Milliyet gazetesinin yılın sevilen 10 şarkısı yarışmasında söz ve müziği kendisine ait olan “Başka Mevsim Aramam” adlı şarkısıyla dereceye girmiştir. 1997 yılında yine söz ve müziği kendisine ait olan “Ceylan Gibi Ürkek Bakıyorsun” isimli şarkısıyla Dede Efendi Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü kazanmıştır. Çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde sayısız ödül ve plaket alan Mediha Şen Sancakoğlu’nun 1970’li yıllarda okuduğu ikiyüze yakın şarkı, 2002 yılında CD olarak yayınlanmıştır.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.