Mahir Doğan. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Mahir Doğan. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Mahir Doğan kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

MAHİR DOĞAN KİMDİR?

1978 yılında Gümüşhane’de doğan Mahir Doğan,1982 yılından bugüne ailesiyle birlikte İstanbul Avcılar’da ikamet etmekte ve yaşamaktadır.

Sakarya Üniversitesi Otomotiv Bölümünde ön lisans eğitimi aldıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Doğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak yüksek lisansını Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ekonomi ve Finans alanında öğrenimine devam etmektedir.

Uzun yıllar otomotiv sektöründe çeşitli görevlerde yer alan Doğan, 1999-2002 yılları arasında Mercedes BenzTürkA.Ş ve sonrasında Şişli MotorTeknik Lisesi’nde stajyerliğini tamamlamıştır. 2002-2004 yılları arasında Yeniköy Otomotiv ve İnş.San.Tic.Ltd.Şti.’de 40 kişiden oluşan bir ekibi yöneterek Satış Sonrası Müşteri Hizmetler Müdürlüğü görevini, 2004-2008 yılları arasında Efe Otomotiv Pazarlama A.Ş’de 65 kişilik bir ekibi yöneterek Satış SonrasıMüşteriHizmetleri Müdürlüğü görevini, 2009-2011 yılları arasında İlke Otomotiv Paz. Tic.San.LTD.Şti.’de Satış Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

2012-2015 yılları arasında global cirosu 30milyarDolar’ın üzerinde olan ve dünyanın en büyük otomotiv distribütörlerinden biri olarak sektörde faaliyet gösteren ALJ Grup bünyesinde After market Ülke Satış Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

Mahir Doğan, kurumsal firmalarda üstlendiği görevlerin ardından deneyimlerini özel sektöre taşıyarak ticari hayatını zincir haline getirdiği gıda sektöründe sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasete 1997 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Sekreteri olarak adım attı.

2004-2011 yılları arasında sırasıyla Gençlikten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, Bilişimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2011-2014 yılları arasında Mahalle Birim Başkanlığı görevini üstlenerek, mahalledeki partililerin örgütlendirilmesi, mahalli partililer ile çalışma gruplarının oluşturulması, STK'lar ile toplantı ve ziyaretlerin, seçmen eğitim analizlerinin, ev ve iş yeri ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerini yürüttü.

2014 yerel seçimlerinde Avcılar Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek, bu görev kapsamında yasama maddelerinin hukuka, belediye tarafından talep edilen izin kanuna uygunluğunu kontrol etmek amacıyla; 2014-2016 tarihleri arasında Hukuk Komisyonu Bakanlığı’nı, 2015-2016 tarihleri arasında Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı’nı yürüten DOGAN, 201/ Yılı itibariyle Denetim Komisyonu Başkanlığı’nı sürdürmektedir. Mahir D0GAN'in 2016 yılından günümüze Meclis Başkanlığı görevi devam etmektedir.

2019 31 Mart Mart Mahalli idareler Yerel Seçimlerinde Avcılar Belediye Başkanı Aday Adayı olmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.