Madrid'de sevinç ve hüzün

Madrid'de sevinç ve hüzün

Real Madrid'in La Liga'da şampiyon olmasına, şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona'nın yanı sıra Atletico Madrid takımı da üzüldü. A. Madrid Ligi 7. bitirerek Avrupa'ya gidemedi...

Madrit'te sevinç ve hüzün

Real Madrid'in La Liga'da şampiyon olmasına, şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona'nın yanı sıra Atletico Madrid takımı da üzüldü. Real Madrid'in ezeli rakiplerinden Atletico Madrid, Real'in şampiyon olmasının yanı sıra kendilerinin de Avrupa Kupaları'nın dışında kalmasının acısıyla sarsılıyor.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) tarihi boyunca, ezeli rakipleri Real Madrid'le birlikte büyük bir yarış içerisinde olan Atletico Madrid'de iki üzüntü birden yaşanıyor. Atletico taraftarları başkentin bir diğer temsilcisi Real'in şampiyon olmasıyla hayal kırıklığına uğrarken, en büyük golü ise kendi takımlarından yedi.

Çünkü, Atletico Madrid, La Liga'yı yedinci sırada noktalayarak önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele etme hakkını kaybetti. Atletico Madrid, sezonun son haftasında Osasuna'yı 2-1 yenmesine karşın, Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal'in Sevilla'yı 1-0 yenmesi ve Real Zaragoza'nın da Recreativo Huelva'yla 1-1 berabere kalmasıyla bir anda potanın dışında kalmıştı. Atletico Madrid, son sekiz maçından dördünü kaybederek kötü sonun sinyallerini de vermişti.

Atletico Madrid şimdi İnterToto Kupası'nda yoluna devam ederek UEFA Kupası'na yükselmeye çalışacak. Atletico Teknik Direktörü Javier Aguirre de, maçtan sonra yaptığı açıklamada, hedeflerinin bu doğrultuda olduğunu belirterek, "Şimdi B planımıza bakmak zorundayız. Kendimizi üzgün hissetmemeliyiz. Ancak, 60 puan toplayıp sonra da UEFA Kupası'nın dışında kalmak kabul edilebilir bir durum değil. Şimdi İnterToto'da yolumuza devam etmek zorundayız.

Ümit ediyorum ki takımımın geri dönüşünü göreceğiz" dedi. Atletico'nun Avrupa Kupaları'na katılmayı başaramaması takımın yıldız oyuncularından Fernando Torres'in geleceğiyle ilgili soruları da beraberinde getirdi. Bu sezon oynadığı başarılı futbolla birçok takımın transfer listesine giren Torres için özellikle İngiliz takımlarının takipte olduğu ifade ediliyor. İnterToto'da mücadele edecek olan Atletico Madridli oyuncular, 3 haftalık kısa bir tatilin ardından yeniden antrenmanlara başlayacaklar



iha

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.