lüks gemide Rezidans keyfi

lüks gemide Rezidans keyfi

Rezidansta yaşam tarzıyla tatil keyfini birleştirmek isteyen zenginlerin yeni tercihi, süper lüks gemilerde "daire satın almak" oldu.

Rezidansta yaşam tarzıyla tatil keyfini birleştirmek isteyen zenginlerin yeni tercihi, süper lüks gemilerde "daire satın almak." 2010'da demir alacak gemideki daire fiyatı 40 milyon dolara kadar çıkıyor..

 


Gemide her türlü spor olanağı, sinema ve alışveriş merkezleri, barlar dünya mutfağından örnekler sunan restoranlar ve bir casino da bulunacak.


11 bin metrekarelik SPA merkezi olacak Dünya sosyetesinde son moda, dünyayı gezen dev gemilerde süper lüks daire sahibi olmak. Okyanusta yol alarak dünyayı bir uçtan bir uca gezen gemi yılda 250 gün boyunca farklı kıyılarda demirleyecek. Four Seasons oteller zinciriyle ortak yürütülen "Four Seasons Ocean Residences" gemisi projesinin 2010'da tamamlanması bekleniyor.

 


En üst düzeyde konforun düşünüldüğü daireler için yetkililer, "Müşterilerimizin burayı bir tatil değil bir yaşam biçimi olarak görebilmesi için her türlü detayı düşündük" diyor.


Dev gemide bir oda bir salondan tripleks dairelere kadar değişen 112 farklı daire tipi bulunuyor. Son teknolojiyle donatılan daireler, ev sahiplerine işlerini uzaktan yönetme imkanı sunuyor. Özel sekreter hizmeti de sunulacak olan ofislerde video konferanslar ile dünyanın herhangi bir yerinde toplantıya katılmak da mümkün olacak. Dairelerin fiyatları da genişliklerine ve konforlarına göre değişiyor. Tek yatak odalı en küçük daireler 3 milyon dolardan başlıyor, tripleksler ise ortalama 40 milyon dolar.

 


Özel sekreter hizmeti de sunulacak olan ofislerde video konferanslar ile dünyanın herhangi bir yerinde toplantıya katılmak da mümkün olacak.


220 KİŞİLİK GÜVENLİK EKİBİ

Dairelerin satışıyla ilgili olarak yetkililer, "Burası satın alanların 3'üncü ya da 4'üncü evi olacak. Londra'dan ya da Bahamalar'dan daire almak yerine bunların hepsini birden dolaşabileceğiniz bir yerden ev satın almış olacaksınız" diyor. Bunun yatırımdan çok bir hayat tarzı olarak düşünülmesi gerektiğini belirten yetkililer daire sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için lokantalar, barlar ve bir de kumarhane inşa edileceğini belirtti. Gündelik ihtiyaçlar için de alışveriş merkezleri, giyim mağazaları, sinema ve spor merkezleri de sunulan hizmetler arasında. Daire sahiplerinin güvenliği için gemide 220 kişilik bir ekibin görev yapacağı belirtildi.

 


Tek yatak odalı en küçük daireler 3 milyon dolardan başlıyor, triplekslerin fiyatı ise ortalama 40 milyon dolar.


11 bin metrekarelik SPA merkezi olacak

48 bin 600 ton ağırlığında.

13 güvertesi bulunuyor.

18.5 deniz mili hızla gidiyor.

112 daire olacak.

18 misafir süiti olacak.

Güvenlik dahil 220 mürettebat çalışacak

70 bin metrekarelik halka açık alana sahip 11 bin metrekarelik dev bir SPA merkezi de olacak.

Dizelin yarısı kadar harcayan ağır vasıta yakıtı kullanacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.