Lübnan tezkeresinde sorun yok

Lübnan tezkeresinde sorun yok

Görev süresi 5 Eylül 2007'de dolacak Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılması ve bununla ilgili gerekli düzenlemeler yapılması için izin verilmesi istendi.

Başbakanlık, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerlerinin süresinin 1 yıl daha uzatılması için hazırladığı tezkereyi, TBMM Başkanlığına sundu.

Tezkerede, BM Güvenlik Konseyinin 11 Ağustos 2006'da kabul ettiği 1701 sayılı karar ve TBMM'nin 5 Eylül 2006 tarihli kararıyla, TSK'ya Lübnan'da 1 yıl görev yapması için izin verdiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Türkiye, gerek UNIFIL kara harekatına, gerek UNIFIL Deniz Görev Gücüne yaptığı katkılarla, barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlenmiş, böylece gerek BM sistemi içinde gerek bölgesel ve küresel ölçekte görünürlüğünün artmasını, başarılı performansıyla sahip olduğu konumunun pekişmesini sağlamıştır.

UNIFIL'ın görev süresi 31 Ağustos 2007 tarihinde sona erecek olup, görev süresinin sonraki dönem için yenilenmesi yönünde, BM bünyesinde hazırlıklar başlatılmıştır. Bu hazırlıklar tamamlandıktan sonra yeni bir BM Güvenlik Konseyi kararı kabul edilerek, UNIFIL'ın görev süresinin uzatılması beklenmektedir.”

Tezkerede, UNIFIL'ın görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda; görev süresi 5 Eylül 2007 tarihinde dolacak olan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılması ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından yapılması için izin verilmesi istendi.


A.A

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.