
Liseliler 2010`a Katılıyor
İstanbul, 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olacak.
İstanbul, 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Kültür Yönetimi ve Sanat Yönetimi bölümlerinin son sınıf öğrencileri 2010 için kolları sıvadı. Zengin tarihi ve kültürel yapısıyla son yıllarda cazibe merkezi haline gelen ve giderek gelişen Haliç ve çevresi, BİLGİ’lilerin odaklandığı alan oldu.
BİLGİ öğrencileri, 2010 Ajansı’nın da desteklediği dört projeyle Haliç’e bakıyor.
2010, İstanbul için önemli bir yıl olacak. Liseliler 2010’a Katılıyor!, bu yılı liseliler açısından da verimli ve unutulmaz hale getirmek için yola çıkmış olan bir proje. Bu etkinlikte liselilerin İstanbul 2010 için, özellikle Haliç bölgesine yoğunlaşmış projeler düşünüp yazması öngörülüyor. Farklı liselerden öğrencilerin bir araya gelerek, ortak fikir oluşturmaları, kültür alanında etkinlikler yaratmaları ve bunları proje olarak kağıda dökmeleri hedefleniyor. Tüm bu aşamalarda üniversiteliler de gözlemci ve danışman olarak bulunacak, İstanbul 2010 Ajansı ile liselileri buluşturacaklar.
Projelerden bir diğeri ise Haliç Rehberi. BİLGİ öğrencileri kendileri gezip gördükleri, yiyip içtikleri, yaşadıkları Haliç’in tarihi, kültürel zenginliğini yerli ve yabancı turistlerle paylaşacaklar. Bu paylaşımın aracı olacak rehber, Haliç’te sadece adreslerden bahsetmeyecek, gezi rotaları önerecek. Rehber, bu rotalar dahilinde, Haliç kıyısında bulunan 100 adet tarihi ve kültürel yapı, restoran, otel vb. mekânı ve bölgeyle ilgili kişilerle yapılacak röportajları içerecek.
Senin Sokağın, Senin Hikayen başlıklı bir kitap da İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin projeleri arasında. Türkçe ve İngilizce olarak basılacak olan bu kitap, tamamen liselilerin kendi sokaklarına ait yazılarından ve fotoğraflarından oluşacak. 100 yazı ve fotoğrafın bulunması öngörülen kitap, İstanbul sokaklarını liselilerin gözünden, onların kelimeleriyle anlatmayı hedefliyor.
Projelerin sonuncusu Haliç’te Sanat, Zanaat ve Tasarım. Fener-Balat bölgesinde bulunan zanaatkârların tespiti ve var olan zanaatların tasarım yolu ile dönüşümünü temel alan proje, üç etkinlikle sonuçlanacak: Zanaatkâr-tasarımcı buluşmaları; Balat’taki tarihi dokuyu, günlük yaşamı ve zanaatları konu edinen ve Balatlı gençlerle hazırlanıp ayda bir yayınlanacak olan yerel gazete; son olarak da zanaatkâr-tasarımcı buluşmalarından çıkan ürünlerin sergileneceği/ satılacağı, aynı zamanda mahalledeki kültürel zenginliği müzik, yiyecek-içecek, el emeği işler, hikayeler üzerinden gösterecek bir sokak şenliği.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.