'Lira taş gibi ama hoşuma gitmiyor'

'Lira taş gibi ama hoşuma gitmiyor'

Altı sıfırı atılmasıyla son dönemde iyice değerlenen Türk Lirası, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Lirası'nın taş gibi durduğunu; ancak bu kadar değerlenmesinin hoşuna gitmediğini söyledi. 

Unakıtan, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir zamanlar herkesin Türk Lirası kullanması için kampanyalar düzenlendiğini aktaran Unakıtan, şu an buna gerek kalmadığını ifade etti.

Şimdi herkesin liraya yöneldiğinin altını çizen bakan, "Ekonomistler 'Aman Türk Lirası'ndan ayrılmayın' diyor. Merkez Bankası bağımsız olduğu için uzaktan selam veriyoruz. Çünkü adamlar bağımsız. Bu kadar kuvvetli Türk Lirası. İhracatçılar bu sefer "Yandım Allah" diyor. Veya ara mal ithalatı artıyor. Cari açık artıyor. Türk Lirası'nın bu kadar kuvvetli olması bana göre doğru değil; ama bu Merkez'in elinde." şeklinde konuştu. Merkez Bankası'na devamlı destek verdiklerini belirten Unakıtan'a göre sebebi enflasyonun düşmesinde iki kurumun da etkili olması.

Partilerin yaklaşan seçimler sebebiyle bulunduğu vaatlere gönderme yapan Unakıtan, en çok tartışılan mazot konusunu ele aldı. Bol keseden vaatte bulunanlara karşı şiddetle tepki gösterilmesi gerektiğini aktaran Unakıtan, mazotun üstüne vergi konmasa da 1 YTL'yi aşacağını aktardı. 2001 yılında toplanan vergilerin tamamının ödenen faizlere yetmediğini ifade eden Unakıtan'a göre Türkiye'ye vahşi bir faiz uygulanıyordu. Unakıtan, gelinen süreçten ders alınması gerektiğine dikkat çekti


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.