Liderlerden Erdoğan'a tebrik yağdı

Liderlerden Erdoğan'a tebrik yağdı

Yunanistan, Fransa ve Almanya devlet başkanları başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından Erdoğan'a partisinin büyük zaferi için kutlama mesajları gönderiyor.

AK Parti basın merkezinden yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı kutladığı bildirildi.

SUUDİ ARABİSTAN KARALI ABDULLAH BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı. AK Parti Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı kutladığı bildirildi.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı. AK Parti Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Merkel'in, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı kutladığı bildirildi.

''YAPICI İŞBİRLİĞİMİZİN DEVAMINA SEVİNİYORUM''

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajında ''Yapıcı işbirliğimizin devamına seviniyorum'' dedi.

Angela Merkel mesajında, ''Sıkı ve çok yönlü bir biçimde birbirine bağlı olan ülkelerimizin, Avrupa'nın ve Atlantik ittifakının iyiliği için, yapıcı işbirliğinin devamına seviniyorum'' diye konuştu. Merkel ayrıca, ''Bu seçim sonucu sizin de kişisel başarınızdır. Önünüzdeki sorumluluk dolu görevleriniz için size başarılar ve mutluluklar diliyorum'' dedi.

PAPANDREU'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI ATİNA

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi PASOK'un lideri Yorgo Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seçim galibiyeti nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. PASOK basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Papandreu, mesajında şunları kaydetti:

"Genel seçimlerdeki galibiyetinizi tebrik ederim. Varlığınızın, ülkenizin ve Türk halkının çıkarına, barış ve istikrar çerçevesinde bölgenin menfaatine olmasını dilerim. Tebrik ve dileklerime, Türkiye'nin AB yolunda kararlı ilerleyişi ile bu hedefe ulaşılması yolunda yapılacak siyasi ve ekonomik reformların devamının yanı sıra Türkiye'nin AB ve üyelerine karşı aldığı sorumlulukları yerine getirmesi ümidi eşlik etmektedir. İyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ilkelerine saygı, Kıbrıs sorununun çözümü ile ekümenik patrikhane ve azınlık haklarına saygı, iki ülke halklarının iyiliğine olup, ortak gelecek için ilerleyişin onayıdır. Söz konusu hedeflere ulaşılması için çabalarınızda ben de yardım ve katkılarımı sunmaya hazırım."

AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI PLASSNİK, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KUTLADI

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, genel seçimlerde aldığı başarıdan dolayı kutladı. Plassnik, yaptığı yazılı açıklamada, Türk seçmeninin son yıllardaki politikaya ve onun sonucuna duydukları güveni ifade ettiklerini belirterek, "AKP'nin seçimleri rahatlıkla kazanması aynı zamanda büyük bir sorumluluk yüklenmesi anlamına da geliyor" ifadesini kullandı.

Hükümetin reform çalışmaları ve dolayısıyla Avrupa değerlerinin gerçekleştirilmesi yönünde güçlü bir destek aldığını belirten Plassnik, "Bu destekten yararlanmak gerekir. Şimdi Türkiye'nin reform rotasında yeni bir hız ve hırsla ilerlemesini bekliyorum. Hepimiz, Avrupa değerleri ile yaşayan ve onları uygulayan, modern, dinamik ve başarılı bir Türkiye'yi ortak olarak görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

ALİYEV'DEN KUTLAMA

zerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, eski İngiltere Başbakanı ve Orta Doğu Dörtlüsünün yeni temsilcisi Tony Blair ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutladı.

AK Parti Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Aliyev, Ahmedinejad, Blair ve Barroso'nun Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı kutladıkları bildirildi.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.