Liderler memleketlerini tercih etti

Liderler memleketlerini tercih etti

Siyasi parti liderleri 22 Temmuz genel seçimlerinde ağırlıklı olarak memleketlerini tercih etti. Genel başkanlar nereden aday oldu? İşte isim isim kesin adaylık yerleri:

Siyasi parti liderleri 22 Temmuz genel seçimlerinde ağırlıklı olarak memleketlerini tercih ederken, Başbakan Erdoğan İstanbul’dan GP Lideri Uzan İzmir'den adaylığını koydu.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Birinci Bölge 1.sıra'yı tercih ederken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geleneği bozmadı ve Antalya'dan aday oldu. GP Lideri Cem Uzan İzmir, DP Lideri Mehmet Ağar Elazığ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu Isparta, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bağımsız olarak Sivas’tan adaylığını koyarken, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Mardin’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise İzmir birinci bölgeden bağımsız aday oldu. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ise memleketi Rize’den, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise İstanbul’dan adaylığını koydu. SP Genel Başkanı Recai Kutan Malatya, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan SP’den Konya, 11. Cumhurhurbaşkanı adayı ve eski başbakan Abdullah Gül de Kayseri’den aday gösterildi.



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.