LEZBİYENLER EVLENDİ

LEZBİYENLER EVLENDİ

Ümit OĞUZTAN'ın Rüya Eser müstear adıyla yazdığı yasaklı belgesel romanı "LEZBİYEN" gerçek oldu: Sibel Hanım’la Nazlı Hanım sazlı sözlü düğünle evlendi..

Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit OĞUZTAN 1990 yılında Rüya Eser müstear adıyla belgesel bir roman kaleme aldı. Romanın adı "LEZBİYEN" idi. Okurun büyük ilgisini çeken roman çok kısa sürede büyük yankı uyandırdı.

LEZBİYEN romanı yayınlandıktan on gün sonra toplatılmış ve mahkeme kararıyla yakılarak imha edilmiş, üstelik birde ağır para cezası ödemeye mahkum edilerek Ümit OĞUZTAN "sabıkalı" hale getirilmişti.

Sistemin amacı toplumsal gerçeklerin üzerini kapatmaktı. Özdeyişte olduğu gibi "ayıp yorgan altında" kalacaktı! Bu zihniyet insan hak ve özgürlüklerine aykırıydı. Düşüncenin ifadesi özgürlüğünün hiçe sayılmasıydı. Edebiyatın yakılarak yok edilmesiydi. Türkiye'nin engizisyon kararlarıyla Ortaçağ karanlığına mahkum edilmesiydi.

Yaşam, kendi gerçekleriyle var olabilirdi ve öyle de oldu. Ümit OĞUZTAN'ın LEZBİYEN romanı gerçek oldu: Sibel Hanım ile Nazlı Hanım sazlı sözlü ve kına geceli bir düğünle evlendi...

Türkiye romanları yasaklayıp yakıyor,

yazarların yaşamlarını karartıyor !

Gerçekler ise;

tabuları birer birer yıkmaya devam ediyor...

Siyasetçiler değiştiklerini iddia ediyorlar

gerçekler ise;

kim ne söylerse söylesin bir türlü çuvala sığmıyor..

Çünkü, Ümit OĞUZTAN düşüncelerini yazıyla ifade ettiğinden hala mahkemelerde yargılanıyor ve her yazar gibi hapis cezası tehdidi altında yaşam sürdürüyor.

Hayatımızı siyasiler değil; yaşamın gerçekleri değiştiriyor.

Siyasiler her dönemde olduğu gibi bugün de yalnızca konuşuyor..


Tekirdağ’da, birbirine aşık olan iki kadın, kına gecesi düzenleyip sazlı sözlü düğün yaptı. Bar işletmecisi Sibel Kıran ile şarkıcı Nazlı Can, birbirlerini "ölesiye sevdiklerini" belirterek evliliklerini resmileştirmek için Hollanda’ya gideceklerini söyledi.

TEKİRDAĞ’da, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Barbaros Beldesi’nin Haramidere Mahallesi’nde bar işletmeciliği yapan 35 yaşındaki Sibel Kıran, barında 1 yıldır şarkıcılık yapan ve eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Nazlı Can’a aşık oldu. Bu aşka karşılık veren Nazlı Can ile Sibel Kıran arasındaki ilişki dillerde dolaşırken, ikili söylenenlere aldırmadan birlikte yaşamaya başladı.

EVLENİYORUZ PLAKASI

Birlikteliklerini yasalar izin vermediği için nikah masasına taşıyamayan Kıran ile Can, yakınlarının da iznini alarak düğün hazırlıklarına başladı. Hazırlıklar tamamlanırken, önce Aydoğdu Mahallesi’nde bulunan kız evinde kına gecesi yapıldı. Bir gün sonra da Barbaros Beldesi’nde sazlı sözlü düğün yapıldı. Önüne "Evleniyoruz" yazısı takılan gelin arabası, Aydoğdu Mahallesi’nde gelinin kapısına geldi. Gelinlik giyen Nazlı Can ile damatlık giyen Sibel Kıran, sazlı sözlü düğünlerinde yakınları ve tanıdıklarıyla doyasıya eğlendi.

GÖRÜNTÜ ALINMASIN

Kameraların kendilerini görüntülediğini fark edince tedirgin olan Kıran ile Can, yakınlarından görüntü alınmasına engel olunmasını istedi. Düğüne şarkıcı Can’ın daha önceki evliliğinden olan çocuklarından büyük olan gelmezken, 3 yaşındaki oğlu E. de gelin ve damadın yanında yer aldı.

Kendilerini tebrik edenlere, birbirlerini ölesiye sevdiklerini ve bundan sonra hiç ayrılmayacaklarını söyleyen Kıran ile Can, Türkiye’de yasalar aynı cinsten 2 kişinin evlenmesine izin vermediği için Hollanda’ya giderek burada nikah kıymayı planladıklarını söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.