LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON

Milisaniyelik bir süre aralığında hedef bölgeye lazer atışları yaparak, cilde zarar vermeden sadece kıl köklerini hedef alan, ısı etkisi ile köklerin tahrip olmasını sağlayan uygulamaların tümü lazer epilasyon işlemleri olarak bilinmektedir.

    Milisaniyelik bir süre aralığında hedef bölgeye lazer atışları yaparak, cilde zarar vermeden sadece kıl köklerini hedef alan, ısı etkisi ile köklerin tahrip olmasını sağlayan uygulamaların tümü lazer epilasyon işlemleri olarak bilinmektedir. İstenmeyen tüylerden kalıcı şekilde kurtulmak için belirli seans sayıları ile bu işlemler uygulanmaktadır.

    Lazer epilasyonun kaç seans uygulanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterecek bir durumdur. Cımbız ile alınamayacak kadar kısa hale getirilecek olan kıllar üzerine uygulama yapılabilir. Genellikle bu dönemde artık sir, ağda ve cımbız ile temizleme işlemlerinin yapılmaması istenecektir. Aynı şekilde solaryum gibi cihazlara da cildin maruz kalmaması önemli. Acı ve ağrı hissi de kişiden kişiye göre değişiklik göstermesine rağmen, regl dönemlerinde kadınlar için acının biraz daha fazla olabileceğini söylemek mümkün. Geçici olacak şekilde uygulama sonrası ciltte kızarıklıklar ve hafif şişlikler de oluşabilir. Bu lazer epilasyon uygulamasının doğal bir sonucudur ve kalıcılık göstermez. Çeşitli ülkelerde onaylanmış olarak yaygınlık göstermiş olan lazer cihazları, oldukça güvenli ve hijyenik yöntemler olarak da kabul edilir. Lazer epilasyon cihazları genellikle sert ve koyu renkli kılları görmeye odaklıdır. Çok ince ve sarı renkli tüyleri görmeyebilir.

    Lazer uygulaması için dikkat edilecek noktalardan birisi de, kimin yapacak olmasıdır. Mutlaka işin uzmanına danışılmalı ve güvenilen kliniklerde lazer epilasyon uygulaması yaptırılmalıdır. Lazer epilasyon yönteminden sadece kadınlar değil, erkekler de faydalanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.