Lale Şenses Memorial Hastanesine  Sevk Edildi…

Lale Şenses Memorial Hastanesine Sevk Edildi…

Lale Şenses tedavisinin devamı için ambulans uçakla İstanbul Memorial hastanesine gönderildi.

ORKUN TÜRE BODRUM'DAN BİLDİRİYOR...

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Başkanı Prof.Dr.Bingür Sönmez ve Kardiyoloji Uzmanı Dr.Deniz Şener Lale Şenses’in sağlık durumu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler.

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez:

Büyük bir tesadüf eseri Bodrum’da olduğu için kendi doktoru, Dr. Deniz Şener yaptı. Ondan sonraki takibini ben üstlendim. Kendisi Özel Bodrum Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördü. İlk aşamayı tamamlamış bulunuyoruz. Herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Bundan sonraki aşamadaki tedavide koroner anatominin görülerek ona göre müdahale yapılması gerekir. Anjio plasti bir ihtimal de by-pas olabilir. Bundan sonraki tedavisini Dr. Deniz Bey ve bu konuda duayen olan Prof.Dr. Bingür Sönmez üstlenecekler. Biz hastamızı kendilerine emanet ediyoruz. Buradan ambulans uçakla İstanbul’a Memorial Hastanesi’ne gidecek.

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Başkanı Prof.Dr.Bingür Sönmez:

Bu sabah geldiğimizde hastamızı çok iyi bulduk Enfarktüs sonrası çok iyi takip edilmiş. Uçakta da her türlü donanımımız var Memorial Hastanesi de tam ekibi bizi bekliyor.

Bugün öğleden sonra veya yarın koroner anjiyografisini yaparak ileri tedavisini düzenleyeceğiz. Kardiyoloji yönünden Dr.Deniz Şener takip edecek bir ameliyat söz konusu olursa ben yapacağım. Yoğun bakımdaki ekibimiz hazır olarak bekliyor. Stent yapma ihtimali daha kuvvetli. Tam anlamıyla bir kalp enfarktüsü geçirdi. Dr. Deniz Beyin burada olması büyük bir rastlantı hastayı, iyi bildiği için ve ailenin doktoru olduğu için ilk müdahaleler çok başarılı olmuş. Beklentimiz kalpte bir tahribat olmamış olması. Erken müdahale edilmiş olması da önemli. Bu tip hastalarda en yakın hastane en iyi hastanedir. Geldiği hastanede gerçekten en iyi hastaneymiş gerekli her türlü ilkyardım yapılmış. Çünkü bu hastalar en çok ilk 15 dakika içerisinde kaybedilir. O geceyi Dr. Deniz Bey size anlatabilir çünkü kalbi durmuş ve şokla çalıştırılmış.

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Deniz Şener

Benim burada olmam bir tesadüf işlemi tesadüfen ben yaptım ama benim burada olmama halimde da bile hastanenin teknik ekipmanı her türlü imkânı olan bir hastane bu işlemin ben olmasam da uygulanması tabii ki mümkündü. Bir enkarktüs, ve enferktüs tehlikeli. Ttabii ki Bodrum yöresi tatil yöresi özellikle yaş grubu olarak oldukça riskli bir yer dolayısıyla yaz aylarında bu tip vakaların sık görüldüğünü biliyorum. Biliyorsunuz bu nedenle önceki yıllarda kaybedilmiş pek çok hasta var o yüzden böyle bir hastanenin burada olması çok önemli bir imkan Bodrum için.Bu olayda da bunun çok güzel bir örneğini yaşamış olduk Bir kalp krizi ile hemen hastaneye nakledilen ve de burada bir kalp durması sonucunda elektro şokla hayata döndürülen,kalp damarı tıkanmış bir kişinin pıhtı eritici bir ilaç verilerek kalbinin canlı tutulması sağlanmış ve bu şekilde de gerekli müdahaleler yapılmış oldu.

Aşırı sıcaklar kalp rahatsızlıklarını tetikliyor. Tek başına hastalığı yaratan bir hadise değil ama olan bir problemin ortaya çıkmasını sağlayan önemli bir faktör. Lale Hanım’ın risk faktörleri çok yüksekti özellikle genetik faktör, sigara kolesterol gibi. Burada da maalesef bir kalp krizi ile sonuçlandı. Uygulanan tedaviden başarılı bir sonuç aldık bundan sonraki aşamada hastanın daha ileri tetkik ve tedavisinin yapılmasını sağlamak amacıyla İstanbul’a naklediyoruz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.