Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Şişli Müftülüğü’nün, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Mecidiyeköy Meydanı’nda kurduğu Kutlu Doğum Haftası Çadırı, protokolün de katılımıyla resmi açılışını yaptı. Çadırda “Kardeşlik” temalı etkinlikler düzenlendi.


Şişli Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinleri için Mecidiyeköy Meydanı’nda çadır kurdu. 1989’dan beri Türkiye çapında köy köy, ilçe ilçe, il il daha sonraki yıllarda da bütün dünyada 14-20 Nisan’ın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirten Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, “Peygamberimiz miladi aylardan nisan ayında doğmuştur. Herkesin doğumu kutludur fakat ‘O’nunki bir başka kutludur. Çünkü Peygamberimiz olmasa varlık olmayacaktır. Ve bizim Peygamberimiz bütün insanlığın peygamberidir, inanmayanlarında peygamberidir. Peygamberimiz bütün peygamberlerden sonra geldiği ve ‘Kitabı’nın bütün hepsinin kurallarını içine aldığı için, ‘O’ bütün peygamberlerin mührüdür. Bütün peygamberler kardeşimdir demiştir, bütün insanlıkta onun ümmetidir. Dolayısıyla bu doğum muhteşem bir doğum, kutlu bir doğumdur” dedi.

“GÜL” GÜNÜ
Kutlu Doğum Haftası’na aynı zamanda “Gül Günü” denildiğini belirten Ahmet Tüccar, Gül Günü denmesinin sebebini Klasik Türk Edebiyatı’nda gülün sevgilinin yanağı olduğunu, sevgiliyi anlattığı söyledi ve ekledi: ‘‘O’ inanların nezdinde en muhteşem, en sevgilidir’. 

5 VAKİT ‘SİYER-İ NEBİ’
14 Nisan Cumartesi günü protokolün katılımıyla resmi olarak açılan çadırda 20 Nisan gününü kadar hafta boyunca birçok etkinliğin gerçekleştiğini söyleyen Ahmet Tüccar, ‘Çadırımız sabah 8.00’den akşam 20.00’a kadar insanımızın hizmetindeydi, kardeşlik hukukuyla ilgili etkinlikler yapıldı. Hanımlara yönelik konferanslarımız oldu. Ayrıca her camimizde cemaate 5 vakit ‘Siyer-i Nebi’ yani Peygamber Efendimiz’in hayatı özetlendi. Sürekli olarak her müftülüğümüzde etkinlikler var, hafta boyunca kuran kurslarımız oldu. Kısacası bütün hafta boyunca elimizden geldiğince çok insanımıza yetişmeye çalıştık” dedi.

İMKANLARIMIZ EL VERDİĞİ KADAR KUR’AN-I KERİM HEDİYE EDEBİLİYORUZ
Ahmet Tüccar, Kur’an-ı Kerim dağıtma imkanlarının olmadığını fakat ellerinden geldiği, imkanlarının el verdiği kadar,  gelen misafirlerine hediye ettiklerini söyledi. “Bu haftanın yüzü suyu hürmetine, biz gücümüz kadar kendimiz Kur’an-ı Kerim alarak hediye ediyoruz ama sürekli dağıtma imkanımız yok “ diyen Tüccar; “Gelen olur, alma imkanım yok der ve bizden Kur’an-ı Kerim isterse tabii ki hediye ediyoruz.  Sürekli bir Kur’an-ı Kerim dağıtımı için, cami cemaatinin bütçe ayırıp camilere hediye etmesi ya da devletin bir bütçe ayırması gerekir” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.