Kuştepe’den Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e sazlı sözlü tepki!

Kuştepe’den Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e sazlı sözlü tepki!

Kuştepe’de yaşayan müzisyenler, pandemi nedeniyle sanatçılara destek sözü vermesine rağmen, bu zor günlerinde kendilerine destek olmayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e sazlı sözlü tepkilerini dile getirdiler.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, pandemi süresince sanatçılara destek olacağının sözünü vermişti.

Şişli'ye bağlı Kuştepe Mahallesinde yaşayan müzisyenler bir araya gelerek, pandeminin başlamasının ardından getirilen kısıtlamalara birlikte yaşadıkları zorlukları çaldıkları müzik aletleri ile anlatmaya çalıştı.

Sanatçı Haluk Levent’in yaptığı yardım haricinde pandemi nedeniyle yardım alamayan ve isyan eden Roman müzisyenler Kuştepe meydanda ekmeklerini kazandıkları çalgı aletlerini çalarak oynayıp yetkililere seslendiler.

"ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI BİZİMLE İLGİLENMEDİ"

Bir yıldır yardım beklediklerini söyleyen Sebahattin Kalay, "Şu ana kadar kimseye bir yardımda bulunulmadı. Bizler sonuçta evimizi bu meslekle geçindiriyoruz. Neredeyse bir yıldır ne zaman yardım edilecek diye hala bekliyoruz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, zor bir dönemden geçiyoruz. Sağ olsun Şişli Belediye başkanımız da bizlerle hiç ilgilenmedi. Kimse bizimle ilgilenmiyor," dedi.

MUAMMER KESKİN’DEN GELMEYEN DESTEK HALUK LEVENT’TEN GELDİ

Tüm Dünya ile birlikte Türkiye’de de etkisini gösteren pandemi nedeniyle işsizlikten etkilendiğini belirten Kuştepeli müzisyenler zor günler geçirdiklerini söyleyip sazlı sözlü protesto yaptılar.

Özellikle Şişli Belediyesi’nin kendilerine yardım yapmasını isteyen Roman Müzisyenler Derneği üyesi müzisyenler bugüne kadar sadece sanatçı Haluk Leventten erzak yardımı geldiğini kaydettiler.

KUŞTEPELLİ MÜZİSYENLER PANDEMİ NEDENİYLE İŞSİZ KALDILAR

Geçimlerini çeşitli programlara, etkinliklere, düğün vb. organizasyonlara gidip müzisyenlik yaparak kazandıklarını söyleyen mahalleli, eğlence yerleri ve düğün salonlarının kapanmasıyla birlikte işsiz kaldıklarını ve geçinmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Bu süreçte birçok farklı iş kolundaki çalışanlara destek sağlandığını belirten müzisyenler, kendilerine herhangi bir yardımın yapılmadığını devletin müzisyenlere yaptığı yardımdan da faydalanamadıklarını ifade ettiler.

Kuştepe Roman Müzisyenler Derneği Başkanı Ramazan Güçler, pandemi bitene kadar kendilerine maaş bağlanmasını talep ettiler.  

"PANDEMİ BİTENE KADAR MAAŞ BAĞLANSIN"

Ramazan Güçler, "Müzisyen arkadaşlarımız çok mağdur durumdalar. Yetkililerden ricamız bu arkadaşlara pandemi bitene kadar aylık 900 ile 1.000 TL arası bir maaş bağlansa en azından geçinebilirler.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da sesleniyorum. Başkanımız bizleri, Romanları sever, bilir. Bizim nasıl mağdur olduğumuzu görsün, hepimiz çok mağduruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bu pandemi biter" şeklinde konuştu.

ROMAN MÜZİSYENLER: "ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

Çok zor durumda olduklarını söyleyen Roman müzisyenler, "Pandemi ortamından çok etkilendik, bir hayli zorluklar yaşadık. Müzisyenler olarak mağdur olduk. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bize de yardım etmelerini istiyoruz. Biz ekmeğimizi bundan kazanıyorduk.

Dört beş kişilik müzisyen grubuyla bir sanatçıya ya da restorana gidip çalışıp ekmeğimizi çıkarıyorduk ama şimdi iş yerleri kapalı olduğu için öyle bir ortam yok. İş yerleri kapalı olduğu için biz de evlerimizde kalıyoruz ve müzisyenler olarak gerçekten çok zor durumdayız" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.