Kuşadası'na turist akını

Kuşadası'na turist akını

Kuşadası Turizm Danışma Bürosu limana 2007 yılının ilk altı ayında, aralarında dev transatlantiklerin de olduğu 240 turist gemisi demir attığını bildirdi.

Turistin gelmediği dönemde büyük sıkıntı çeken, işletmelerini kapatmak zorunda kalanlar, turistin bol olduğu zamanda müşterilerini rahat ettirmek için her şeyi düşünüyor.


Türkiye'ye turist gelmediği dönemlerde yerli turistle yetinmek zorunda işletmeciler, şimdi müşterilerini kaçırmamak için, her türlü önlemi alıyor; bir dediklerini iki etmiyor, her isteklerini karşılıyor, ikramların en güzelini onlara sunuyor.

 

Tatil beldelerinden yalnızca Kuşadası'na yılın ilk altı ayında, 240 gemi seferiyle 173 bin 827 turist deniz yoluyla geldi.

 

Kuşadası Turizm Danışma Bürosu'ndan edinilen bilgiye göre ilçedeki limana 2007 yılının ilk altı ayında, aralarında dev transatlantiklerin de olduğu 240 turist gemisi demir attı.

 

Mart ayının başından itibaren düzenli olarak sefer yapan gemilerle Kuşadası'na günübirlik olarak gelen turist sayısının 173 bin 827'yi bulduğunu kaydeden yetkililer, geçen yılın ilk altı aylık döneminde Kuşadası'na 110 bin 560 turistin deniz yoluyla geldiğini bildirdi.

 

Kuşadası'na altı aylık dönemde deniz yoluyla gelen turist sayısında yüzde 60'ın üzerinde artış görüldüğünü ifade eden yetkililer, turistlerin büyük çoğunluğunu ABBD, İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore ve Hollanda uyruklulaarın oluşturduğunu belirtti.

 

650 BİN TURİST BEKLENİYOR

 

Kuşadası Ege Ports Liman İşletmesi yetkilileri de Kuşadası Limanı'na yapılan yatırımlar ve tanıtım çalışmalarının sonuçlarının görüldüğünü kaydetti.

 

Bu yıl içinde 650 gemi seferiyle 650 bin turist beklediklerini belirten liman yöneticileri, 2008 yılında ise Kuşadası Limanına 700 civarında sefer yapılacağını söyledi.

 

Bu arada, Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Gürhan Hurda, konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada otellerin yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını bildirdi.

 

Turizm belgeli otellerdeki yüksek doluluk oranının yıl sonuna kadar devam edeceğini öne süren Hurda, şöyle konuştu:

 

HER ŞEY YOLUNDA


"Son birkaç yıldır otellerimizde doluluk oranı yüzde 60 dolaylarında gerçekleşiyordu. Bu oran otelcilik faaliyetlerinin kaliteli bir seviyede devam etmesi için yeterli bir oran değildi. Bu sebeple birçok işletmeci otelini devretmek zorunda kaldı. Ancak 2007 yılında atılan doğru adımlar ve alınan kararlarla turizm belgeli otellerimizin hizmet kalitesi artırıldı. Bunun akabinde de yabancı tur operatörlerinin de Kuşadası'na tekrar dönmeleri sağlandı. Şu anda tesislerde doluluk oranı yüzde 100'dür. Hatta bazı otellerimiz 2008 yılı için rezervasyonlarını tamamlamış durumda. Bu çizgiyi koruduğumuz sürece her şeyin yolunda gideceği görülüyor."

 

ESNAF HD'DEN ŞİKAYETÇİ

 

Öte yandan, Kuşadası esnafı her şey dahil sisteminden şikayetçi olduklarını bildirdi.

Otellerin dolu olduğunu, ancak çarşıda, sokaklarda turist göremediklerini ifade eden esnaf "Her şey dahil sistemde turist dışarı çıkma ihtiyacı duymuyor. Bu konuda bir adım atılmazsa oteller belki kurtulacak ama binlerce esnaf iflas edecek." dedi.

Kuşadası Setur Marina'ya ise yılın ilk altı ayında 110 yatın geldiği, 125 yatın ise ayrıldığı öğrenildi.

Yunan adalarına sefer yapan feribotların altı ayda 290 sefer gerçekleştirdiği, bu seferlerle Kuşadası'na 15.137 turistin geldiği, 16.864 turistin de günübirlik olarak Kuşadası'ndan Yunan adalarına gittiği bildirildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.