Kurtuluş Hizmet Bekliyor

Kurtuluş Hizmet Bekliyor

Şişli’nin en eski semtlerinden biri olan Kurtuluş’ta, özellikle Son Durak’ta yabancı uyruklu insanların çoğalması, adli olayların artması, vatandaşın yeterince kaliteli hizmet görememesi ve bu sorunlarla ilgili nasıl bir çözüm getirilebilineceği ile ilgil

 YOLLAR YAMALI

İbrahim Kutlu-Kurtuluş Sakini

Benim çoluk çocuğum var, çocuğum sokakta karşı binaya yalnız gidemiyor. Arabalar buradan çok hızlı geçiyor. Hem hızlı geçiyor hem de gece geç saatlerde sesi sonuna kadar açıyorlar. Belediyenin beyaz masasına durumu bildirdim. Bir alt sokakta hem kapan yapılmış hem de rampa var. Pervaz Sokak için de talep ettim, buraya asfalttan bir rampa yapıldı fakat öyle bir yere yapıldı ki araçların hızlı gitmesi engellenemedi. Muhtarlığın sokağına bakılıyor fakat özellikle bizim sokaklarda yeni asfalt yapılmıyor üzerine yama yapılıyor.

Muhtarımızı seçimden önce görüyoruz, sonra kayboluyor ortadan. Kaç senedir bu sokaktan geçtiği yok. Şikâyetleri dile getirmek istediğimizde insanlar çekiniyorlar. Başımıza bir şey gelir diye korkuyorlar.

 

YIKIK BİNA ÇOK

Bir de burada birçok yıkık bina var. Bunlar vakfa ait olabilir ya da sahipleri ortada olmayabilir fakat bunların önüne bir duvar örülebilir. Buraya giren hayvanlara bazı insanlar yemek getiriyor. Benim evimin hemen yanında da var böyle bir yer. Özellikle yazın oluşan koku bizim ve çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkiliyor. Sokağın halinden dolayı bayramda bizi ziyarete gelen akrabalarımıza mahcup oluyoruz. Kulaktan dolma öğrendiğime göre, seçimlerde Pervaz Sokak’tan çok fazla oy çıkmadığı için burayla ilgilenilmediği söyleniyor. Tabii bu bir duyumdur, ne kadar doğru olduğunu bilemem. Başkan eskiden sokaktan geçerdi artık bu da yok.

 

 

KAYITSIZ OTURUYORLAR

Emrullah Balkaç-Kurtuluş Sakini

 

1978’den beri Kurtuluş Pervaz Sokak’ta oturuyorum. Son Durak pislikten geçilmiyor; çöp, midye kabukları herşey var. Seyyar satıcı doldu burası. Bir de mahallede oturan insanları tanımıyoruz. Sadece bizim mahallemizde değil tabii bu olay. Kurtuluş’ta diğer mahallelerde de insanlar kayıtsız oturuyorlar. Yabancı uyruklular çok, kimin ne olduğunu bilmiyoruz. Alt sokakta genelde Moğolistanlı, Moldovalılar, zenciler var. İçiyorlar, sokaktan biz kaldırıp evlerine götürüyoruz. Polis geliyor fakat onlar da birşey yapamıyorlar.

 

UYUŞTURUCU SATILIYOR

Bir de burada bazı satıcılar uyuşturucu ya da birtakım farklı şeyler satıyorlar. Polis arabaları Kurtuluş Caddesi’nde beklediği için araçlar bu sokaktan kaçıyor. Açıkçası başkanın görüşleri bana ters olmasına rağmen oy verdim ama artık iyi hizmet göremiyoruz.

 

 

KÖPEK DÖVÜŞTÜRÜLÜYOR

Bülent Aras- Bakkal

 

Burası merkezi olduğu için, her tür insan geliyor buraya, kavga çok oluyor. Köpek dövüştürüyorlar. Pitbull bu sonuçta. Bu köpeğin bunların yanında olması iyi değildir. Şuradan çocuk geçtiğini düşün, çocuk hemen korkar kaçar. Bunlara eğer çözüm getirilirse çok güzel olur.

 

ÇOCUKLAR TOPLANIYOR

 

Esnaf olarak pek yorum yapmamak lazım. Buradaki insanlar bizim tüketicimizdir fakat genelde burada yaşayan vatandaşlar, çocuklardan şikayetçi. Akşam olduğunda otuz, kırk tane çocuk oluyor burada üstelik değişik mahallelerden geliyorlar; Bozkurt Mahallesinden, Dolapdereden, Kasımpaşadan… Bir şey yapamıyoruz. Mesela tezgahtan muz alıp gidiyorlar. Geçen gün çocuk bardaklarımızı kırdı burada fakat şikâyetçi olamıyoruz. Mahallenin çocuklarını yine tanıyoruz. Herkes gitsin kendi evinin önünde dursun.

 

 

MUHTARDAN MEMNUN DEĞİLİZ

Kazım Türk-Kurtuluş Sakini

 

Biz muhtarımız Mehmet Yasan’dan memnun değiliz. Gençlerin önü açılmalı. Muhtarlıkta çalışan bayan dışında Muhtar Bey’i orada bulmanız çok zor. Nüfus sureti, ikametgah hazırlamak dışında gördüğümüz hizmet yok. Muhtarın azaları vardır, onların ve muhtarın görevleri yerine getirmeleri gerekir. Belki muhtar gerekli yerlere başvuruları yapıyordur fakat geri dönüş alamıyordur bunu bilemeyiz. Yılbaşı eğlenceleri, kaliteli hizmet sadece Nişantaşı’nda olmasın. Kurtuluş hak ettiği değerine kavuşsun.

 

 

YÜKSEK SESLE MÜZİK

Havva Özdemir-Kurtuluş Sakini

 

Gençler araçlarla çok hızlı geçiyorlar, özellikle gece 02.00, 03.00’de yüksek ses müzik açıyorlar araçlarında. Bu durumdan rahatsız oluyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.