Kumdan masallar

Kumdan masallar

İstanbul’un ilk kum heykel festivali Kumdan Masallar İstanbul 2007 İçerenköy Kozyatağı Carrefour Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Dünyaca ünlü 20 kum heykeltıraşının 4 haftalık çalışmasıyla masallar şehri İstanbul kumdan yeniden inşa edildi. Kumdan masallar, ziyaretçileri kimi zaman İstanbul’un simgeleşmiş yapılarında gezintiye çıkarıyor, kimi zaman da mitolojik hikâyelerle baş başa bırakıyor.



Kumdan İstanbul


Heykellerin yapımında 12 ülkeden 20 heykeltıraş çalıştı. Dünyanın en ünlü heykeltıraşları arasında yer alan ödüllü sanatçılar kum heykel şehrini 3 hafta kadar kısa bir sürede inşa etti. Carrefour Alışveriş Merkezi’nde sabah saat 10.00’dan geceyarısına kadar ziyaret edilebilen sergide geceleri özel bir aydınlatma ile etkileyici bir atmosfer yaratıldı, üstelik hava da serinlediğinden gezmesi daha zevkli oluyor.


Kumdan Masallar Festivali 2007

İstanbul’un ilk kum heykel festivali Kumdan Masallar İstanbul 2007 İçerenköy Kozyatağı Carrefour Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Dünyaca ünlü 20 kum heykeltıraşının 4 haftalık çalışmasıyla masallar şehri İstanbul kumdan yeniden inşa edildi. Kumdan masallar, ziyaretçileri kimi zaman İstanbul’un simgeleşmiş yapılarında gezintiye çıkarıyor, kimi zaman da mitolojik hikâyelerle baş başa bırakıyor.



İstanbul kumdan yeniden inşa edildi. Temmuz başında ziyarete açılan Kumdan Masallar İstanbul 2007 sıcaklara rağmen halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Tamamlanan aydınlatma tasarımı ile birlikte İstanbullular, akşam saatlerinde Kumdan Masalların fantastik dünyasını keşfediyor.



Tarih, Kültür, Sanat, Eğlence…

On beş ülkeden 20 heykeltıraşın eserleriyle oluşan Kumdan Masallar, ziyaretçilerine tarih, kültür, sanat ve eğlencenin iç içe geçtiği şenlikli bir ortam sunuyor.


EDİTÖRÜN NOTU:
Türkiye'de güzel şeyler de oluyor...
Hayatın tek düze monotonluğundan bizleri kurtaran sanatçıların onca emeği boşa gitmemeli ve ilgisiz kalınmamalı. Birbirinden değerli sanatçılar tarafından gerçekleştirilen "kumdan heykeller" festivalinin "ilgisizlik" nedeniyle başarısız kalması halinde toplumun sanata gösterdiği ilgi gözler önüne serilir ki; bu gerçek de bizlerin medeniyeti ne oranda içselleştirdiğimizin önemli bir işareti olarak karşımıza çıkar...









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.