Kredi kartı şebekesi yakalandı

Kredi kartı şebekesi yakalandı

İstanbul'da düzenledikleri sahte belgelerle bankalardan kredi kartı aldıkları öne sürülen şebeke çökertildi. Operasyonda, aralarında zimmet suçundan TSK'dan ihraç edildiği belirtilen eski astsubayın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kimlik bilgilerini aldıkları kişiler adına sahte belgelerle bankalardan kredi kartı aldıkları ve bu kartlarla haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen E.Ü. (39), C.Y. (26) ve G.P. (31) isimli şahısları, Gaziosmanpaşa ve Şişli'de düzenlenen operasyonlarda yakaladı. Şebeke lideri olduğu öğrenilen E.Ü.'nün yapılan takip sonucu otomobilinde gözaltına alınması ve sonrasında evinde sahte kredi kartı malzemelerinin bulunduğu baskın polis kamerası tarafındangörüntülendi.

İnternet üzerinden gelir seviyesi yüksek şahısların bilgilerine ulaşarak bankalardan bu kişiler adına yüksek limitli kredi kartı aldıkları iddia edilen şüphelilerden şebeke lideri olduğu belirtilen E.Ü.'nün zimmet gerekçesiyle astsubay olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların kredi kartlarıyla 2 yılda yaklaşık 500 bin YTL tutarında dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Operasyonlarda bin adet sim kart, 85 sahte sürücü belgesi, 110 sahte nüfus cüzdanı, sahte belge yapımında kullanılan düzenek, 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar ve bellek, sahte belgelerle alınmış 45 kredi kartı ve başkalarının kimlik bilgilerinin yer aldığı çok sayıda doküman ele geçirildi.

Zanlılar sorgularının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.